Haşhaş Ezmeli" Lokum İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Haşhaş Ezmeli" Lokum İlgi Görüyor

Haşhaş Ezmeli" Lokum İlgi Görüyor

Lokumlarıyla ünlü Afyonkarahisar'da bir şekerlemeci fazla tatlı tüketemeyenler için haşhaş ezmeli lokum üretti.

25.03.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lokumlarıyla ünlü Afyonkarahisar'da bir şekerlemeci fazla tatlı tüketemeyenler için haşhaş ezmeli lokum üretti.

Sandıklı ilçesinde 29 yaşındaki lokum ustası Ahmet Sönmez tarafından yapılan haşhaş ezmeli lokum, farklı damak zevki arayanlara hitap ediyor.

Mesleğe 2006 yılında çırak olarak başlayan ve yaklaşık 1,5 yıl önce kendi iş yerini açan Sönmez'in lokumları, il dışından da yoğun ilgi görüyor.

Ahmet Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır şekerleme sektöründe olduğunu söyledi.

Vatandaşların alışılmışın dışında farklı lezzetler tatmak istediğini anlatan Sönmez, "2006 yılından bu yana lokum sektöründe çalışıyorum. Kendi iş yerimi açalı da yaklaşık 1,5 yıl oldu. Daha önce başka bir şekerleme firmasında çalışıyordum ve mesleği öğrendim." dedi.

Farklı lezzetler denemek adına araştırma yaptığını dile getiren Sönmez, şöyle devam etti:

"Daha önce lokumun üst kısmını haşhaşla kaplayanlar oldu. Lokumun içerisine haşhaş ezmesi koyarak farklı bir lezzet elde etmek istedim. Sandıklı'nın lokum ve haşhaşı meşhur. Müşterilerimiz haşhaşlı lokumdan çok memnun kaldı. Haşhaşın baskın bir tadı yok, lokum ise çok tatlı. Lokum ve haşhaş birbirini tamamlayarak dengeledi. Haşhaş ezmeli olan, diğer lokumlar gibi yiyeni kesmiyor. O yüzden bir kişi üç dört parça lokumu çok rahatlıkla yiyebiliyor. Fazla tatlı sevmeyenler bile 3-4 tane tüketiyor."

Sönmez, lokum yapraklarının arasına haşhaş ezmesini sürdükten sonra, katlayarak üzerini kavrulmuş siyah haşhaşa buladıklarını ifade ederek, "Bu da dış kısmını tatlandırıyor. Müşterilerimiz haşhaşlı lokuma çok fazla ilgi gösteriyor. Özellikle Antalya, Isparta, Denizli ve Burdur gibi illerimizden lokumumuza yoğun talep var." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haşhaş Ezmeli' Lokum İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement