Haşhaşilere ABD'de Büyük Şok - Son Dakika
Güncel

Haşhaşilere ABD'de Büyük Şok

Haşhaşilere ABD\'de Büyük Şok

ABD'li denetçi: Bulduklarım karşısında dilim tutuldu

24.01.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ohio'da "charter school" olarak bilinen okullardaki teftiş "paralel yapı" ile bağlantılı bir lisedeki usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Ohio Eyaleti Başdenetçisi Dave Yost, "Okulda bulduklarım karşısında dilim tutuldu" dedi.
ABD'nin Ohio eyaletinde 30 okulda yapılan teftiş sonucunda 16 okulda devletten haksız kazanç sağlamaya yönelik usulsüzlük yapıldığı, paralel yapı ile bağlantılı bir lisede de yetkililere verilen rakamdan daha az sayıda öğrenci bulunduğu ortaya çıktı.

Ohio Eyaleti Başdenetçisi Dave Yost'un eyalette eğitim veren "charter school" olarak bilinen sözleşmeli okullarla ilgili açıkladığı rapora göre, ekim ayında yapılan bir teftiş sırasında "Horizon Science Academy Dayton High School" adlı lisede Eyalet Eğitim Müdürlüğü'ne daha önce bildirilen sayıya göre 36 öğrencinin eksik olduğu tespit edildi.

Dayton şehrindeki okul yetkililerinin eğitim dönemi başında Ohio Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiği kayıtlı öğrenci sayısı 342 iken, eyalet müfettişlerinin 1 Ekim 2014'te yaptığı teftişte okulda 306 öğrenci bulunduğu belirtildi.

Eyalet genelinde yapılan denetlemelerde özellikle "charter" okullarda beyan edilen rakamlar konusunda çelişkiler bulunduğunu ortaya koyan ve raporunda yer alan okullar için inceleme yapılması çağrısında bulunan Başdenetçi Dave Yost, "Vergi mükellefleri olarak bu rakamlara güvenemezsek neye güvenebiliriz?" diye konuştu.

"BULDUKLARIM KARŞISINDA DİLİM TUTULDU"

Ohio'da "charter school" olarak bilinen sözleşmeli okulların öğrenci başına eyaletten yılda 5 bin 500 dolar para aldığı, bu rakamın gıda, ulaşım ücretleri ve bilimsel araştırma kapsamında alınan paylarla birlikte öğrenci başına 9 bin dolara kadar yükseldiği öğrenildi.

Yost, yaptığı açıklamada, 1 Ekim günü eyalet genelinde 30 sözleşmeli okula 30 denetçi gönderildiğini, yapılan sayımlarda 30 okuldan 16'sında öğrenci sayılarıyla ilgili sorun bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Aksam.com.tr

Son Dakika Güncel Haşhaşilere ABD'de Büyük Şok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement