Hasiad Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Hasiad Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ Açıklaması

Hadımköy-Arnavutköy Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, reel ekonominin rutin temposuna süratle döndüğünü belirterek, "Ne kadar darbeci varsa millet olarak hepsini yıkayıp temizleyeceğiz.

26.07.2016 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hadımköy- Arnavutköy Sanayici İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, reel ekonominin rutin temposuna süratle döndüğünü belirterek, "Ne kadar darbeci varsa millet olarak hepsini yıkayıp temizleyeceğiz." dedi.

Bozdağ, yönetim kurulu üyeleriyle beraber Hadımköy'deki Yiğitalp Laundry fabrikasında bir basın toplantısı düzenledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimini kınayan Bozdağ, toplantıyı Türkiye'nin en iyi çamaşır fabrikasında düzenlediklerini söyledi.

"Toplantıyı yaptığımız alan bir salon değil, Türkiye'nin en iyi çamaşır yıkama tesisi" diyen Bozdağ, "Biz de istiyoruz ki bu derbecilerin hepsini yıkayıp atalım. Üretim alanımızdan sesleniyorum, ne kadar darbeci varsa millet olarak bu fabrikada çamaşırların temizlendiği gibi hepsini yıkayıp atacağız." dedi.

Demokrasiye karşı girişilen hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyen Bozdağ, "HASİAD olarak demokrasi savaşında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz şehitlerimizi daima minnetle ve rahmetle anacaktır." ifadelerini kullandı.

Sağlanan milli dayanışmanın Türkiye'nin geleceği için sigorta niteliğinde olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "İhanet ve dalalet üzerine kurulmuş şebekenin planları, bugün milletimizin fedakarca gayretleriyle boşa çıkarılmıştır. Bu toprakları daha önce de canı pahasına korumuş olan milletimiz cinsiyetine, yaşına ve konumuna bakmaksızın bir kere daha iradesini ortaya koyarak darbeyi ve darbeci zihniyeti ve onun iç ve dış destekçilerinin hamlelerini bertaraf etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ devamla şunları kaydetti:

"Dedem Mustafa Kemal Atatürk için ağladı, babam Adnan Menderes için ağladı, ben Turgut Özal için ağladım ama benim çocuklarım ülkemizin başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan için ağlasın istemiyorum. Milletimiz, namlusunu halkımıza doğrultan darbecilere karşı her türlü karşı duruşu sergilemiş ve bu yolda şehitler ve yaralılar vererek kararlılığını ortaya koymuştur." diye konuştu.

- "Milli irade nöbeti tutmaya devam ediyoruz"

Bozdağ, darbecilerin hukukla yüzleşme zamanının geldiğini belirterek, cuntacıların milletin derin hafızasında mahkum olacağını söyledi.

HASİAD üyelerinin tüm yurtta gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine devam edeceğini ifade eden Bozdağ, "Bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz. Darbecileri lanetliyor, hükümetimizi destekliyor ve milletimizin iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. HASİAD vatanperver sanayici ve iş adamları olarak milli irade nöbeti tutmaya devam ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da HASİAD ve bölgemiz sanayici iş adamları olarak demokrasiden, milletimizden devletimizden yana olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

- "İhracat etkilenmedi"

İş dünyasının yurt dışındaki iş ortaklarını Türkiye'nin normal gündemine döndüğüyle ilgili bilgilendirildiğini anlatan Bozdağ, reel ekonominin rutinine döndüğünü kaydetti.

Bozdağ şöyle konuştu:

"Ortaklarımıza ilk geceden itibaren kalkışmanın başarısız olduğunu, hayatın normale döndüğünü anlattık. Ben kendi adıma söylüyorum, en ufak bir siparişim iptal olmadı. Ben burada hazır yemek sanayicisiyim. Her ihracatçıya da yemek satıyorum. Dolayısıyla ihracatçının siparişinin azalmış olması demek benim yemeğiminü eksik satılması demek. 15 Temmuz sabahından beri 1 tek kase çorba eksiltmedik. Tam tersi 1,5 kaseye çıkarttık, bu demektir ki sanayicimiz üretiyor, ihracat yapıyor...

Hadımköy'deki sanayicilerle ilgili söylüyorum ihracatla ilgili sıkıntımız yok. Müşterilerimizle ilgili, özellikle yurt dışındaki bağlantılarımızda herhangi bir sorun yok. Biz işimizin başındayız, çalışıyoruz. Üretip satmaya devam edeceğiz."

- Türkiye'nin en büyük sağlık meslek kampüsünü kuracağız

İstanbul'un kuzeybatısındaki Hadımköy'de 12 milyon metre kare alanda 60 bin kişinin istihdam edildiğini anlatan Bozdağ, bölge hakkında şu bilgileri verdi:

"Burada yaklaşık 550 tane sanayicimizle, gizli kahramanımızla Türkiye'deki ilk 1.000 sanayi kuruluşunun içinde 80, ilk 500'de de 12 firmamız var. Bu bölgede 2015 verilerine göre yaklaşık 60 bin çalışanımız var. 20 milyar dolar işlem hacmimiz var. Bunun 10 milyar doları ihracat. İhracat yaparken de dünyada kendi sektöründe hem marka hem de pazar lideri olanlar var. Bugün NATO'nun güvenlik camları Hadımköy'de üretiliyor. Zemzem Towers'ın iskelesini bizim Hadımköy veriyor."

Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesini Hadımköy'de kurmayı planladıklarını aktaran Bozdağ, "Allah nasip ederse Türkiye'nin en büyük meslek okullarıyla alakalı kampüsü Hadımköy'de kurulacak. Çok yakın zamanda ilçe protokolümüzü imzaladık. İstanbul Valimiz ve Milli Eğitim Bakanı'mızla beraber 48 dönümlük arazide Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesini burada yapmayı planlıyoruz." bilgilerini verdi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hadımköy'deki sanayi tesislerine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Bozdağ, havalimanı yöneticilerinin yerli sanayiden tedarik konusunu önemsediğini söyledi.

Bozdağ, "Hadımköy'de ne üretiliyorsa 3. Havalimanı'nda kullanılması mümkün, şartları karşılayan ne varsa sanayicilerimiz bizimle irtibata geçsin, bir teaser yollamaları yeterli bize. Üreticilerimizi havalimanının tedarikçisi konumuna getirebiliriz." ifadelerini kullandı.

HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İkbal Yiğitalp Atik'in çamaşır yıkama fabrikasındaki basın toplantısı personelle aile fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. HASİAD yönetim kurulu üyeleri fabrikadaki yönetim kurulu toplantısıyla çalışmalarını sürdürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hasiad Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement