Haşimi'den Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika
Politika

Haşimi'den Çarpıcı Açıklamalar

Haşimi\'den Çarpıcı Açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, 90’lı yıllarda Kürtlerin onurlarını, haysiyetlerini, şereflerini zedeleyen manşetler atan bazı medya gruplarının şimdilerde Kürtlere şirinlik yaptığını söyledi.

26.05.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Seyyid Haşim Haşimi, 90'lı yıllarda Kürtlerin onurlarını, haysiyetlerini, şereflerini zedeleyen manşetler atan bazı medya gruplarının şimdilerde Kürtlere şirinlik yaptığını söyledi.

Seyyid Haşim Haşimi, 90'lı yıllarda Türkiye'nin yaşadığı sorunlarla AK Parti hükümetleri ile birlikte değişen Türkiye arasındaki farkı anlattı. Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Mehmet Salim Ensarioğlu ile birlikte Uyanık köyü ileri gelenlerinden Hacı Veysi Koyuncu'nun yemek davetine katılan Seyyid Haşim Haşimi, onurlarına verilen yemekte konuştu. Haşimi, AK Parti'nin iktidarda olmadığı dönemlerde yaşanan sorunlarla şu an Türkiye'nin geldiği noktalar arasında kıyaslama yaptı. Gözaltı, faili meçhullerin yaşandığı 90'lı yılları anlatan Haşimi, o günden bugüne değişenleri dile getirdi. AK Parti'nin iktidar olmasıyla dönemin değiştiğini belirten Haşimi, kendisi hakkında çıkan konuşma yasağı tebligatından söz etti. Haşimi, "Sadece bir gazetemizde cılız bir tespit yapıldı diye o dönemin içişleri bakanı talimatı, bölge valiliğine, bölge valiliğinden Şırnak il valiliğine, Şırnak il valiliğinden de Cizre kaymakamlığına Cizre Belediye Başkanı Haşim Haşimi'nin konuşması yasaklanmıştır yazısı geldi. Bu resmi yazı bana tebliğ edildi. Cümle alem için o yazı bendedir, dosyamdadır, bir iki kanala da bunları gösterdim. Şimdi niçin bu acı olayı anlattım. Ben aslında geçmişte çok kalıp yahut duygu sömürüsü yaparak acıları konuşturmuyorum. Ama o gün ile bugün arasındaki farkı ortaya koymak için bu olayı anlattım. O dönemlerde yaşatılan göç bölge genelinde hepimize bir yıkım getirdi. Biz binlerce insan nereye gideceklerini bilmeden, nasıl yaşayacaklarını bilmeden, bilmediği, tanımadığı, yabancı ellere gitmek zorunda kaldı. Yani o insanlar kendi köylerinin, mezralarının anılarından mezar taşlarından çıkartılarak başka taraflara sürgün edildi. Bir dönemin anlayışı il boşaltıyor, ilçe vuruyordu. Bir zaman geliyor AK Parti hükümeti illeri tamir ediyor, göçertilen insanları köylerine geri göndermek için bir katrilyon para harcıyor. O dönemlerde gençlerimiz, insanlarımız sabah evden çıkıp geri dönmeme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Nitekim yıllarca gerçekten onca insanın ya bir köprü altında ya bir binada cesedi bulunuyordu. Şimdi o dönemlerden bu insanlarımızı, gençlerimizi infaz eden yetkililer yargının karşısında hesap veriyor" dedi.

"90'LI YILLARDA CEZAEVİNE DÜŞÜP İŞKENCE GÖRMEYEN İNSAN YOKTUR"

90'lı yıllarda Refah Partisi'nden Şırnak'ın Cizre İlçe Belediye Başkanı olan Seyyid Haşim Haşimi, yaptıkları bir araştırmada o yıllarda cezaevine girip de işkence görmeyen kimsenin olmadığını söyledi. Haşimi, "O yıllarda cezaevleri ile ilgili bir araştırma yaptık ve o dönemde 5 bin 500 mahkumla görüştük. Bir ibretle karşılaştık. 5 yıl, 6 yıl yattığı halde ifadesi alınmayan onlarca insan olduğuna şahitlik ettik. O cezaevlerinde benim sorduğum temel soru; hangi sisteme mensup olursa olsun PKK'lı, Hizbullah, adli suçlu, siyasi suçlu ben bu bölgede Türkiye'de işkence görmedim diyen tek bir mahkum tutuklu arıyordum. Yemin ediyorum görmedim daha bulamadım. Yani kardeşlerim biz o günlerden bu günlere geldik. Bu günlere gelmemizin de öyle kolay olduğunu falan zannetmeyin. Öyle kolay gelinmez, bu aşamalar tehlikelidir. Nitekim bu süreci başlatan AK Parti'nin başına kapatma davaları, kampanyalar, kumpaslar bir sürü suçlamalar hatta siyasi ve fiziki suikast girişimleri geldi" ifadelerini kullandı.

"O DÖNEMDE KÜRTLERE HAKARET EDEN BAZI MEDYA BUGÜN KÜRTLERE ŞİRİNLİK YAPIYOR"

Seyyid Haşim Haşimi, 90'lı yıllarda Kürtlere hakaret eden bazı medya kuruluşlarının bugünlerde Kürtlere şirinlik yaptığını söyledi. Haşimi, "Esas söylemek istediğim husus şu; o dönemlerde biz bu acıları yaşarken bugün Kürtlere şirinlik yapan medyada neler yazılıyordu? Her türlü hakaretler, her türlü tehditler, onurumuz için, haysiyetimiz, şerefimiz için hoş olmayan şeyler; bugün Kürtlere şirinlik yapan o grupların manşetlerini süslüyordu. Bu konuda dertliyiz. Uzatmaya gerek yok bu seçimler yalnız bizim için değil hepimiz için önemlidir. El birliği yaparak bugün net bir ifade ile şunu anlatayım. Türkiye'nin bütün statiko görüşleri birleşmiş AK Parti'ye karşı ciddi planlarla, projelerle bizi zayıflatmak; Türkiye'yi eski günlere döndürmek konusunda mutabakata varmışlardır. Sizlerin desteği ile ancak biz bu oyunları bozabiliriz. Şurada iki atamız bile kalmadı. Şu güne adar yapmamız gereken şey bu günler için değil, önümüzdeki 5 yıl için değil, önümüzdeki dönemler için, çocuklar için, torunlarımızın geleceği için, doğru bildiğimiz yolda devam edelim. El birliği ile yolumuza devam edelim Allah hepimize yardımcı olsun. Bizler Allah'a sığınıyoruz, sizlerin desteğine sığınıyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haşimi'den Çarpıcı Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Şükrü YALÇIN: Sayğı değer seyyidim.Yolunuz açık olsun.ALLAH Yar ve yardımcınız olsun .Her türlü kaza,bela ve musiberlerden Rabbim sizleri muhafaza ettin.Başarılar...başarılar ve yine başarılar temennisiyle sayğılar sunarım. 0 0 Yanıtla

Advertisement