Hasip Kaplan, Tüm Vekilleri Cudi Dağı'na Geziye Davet Etti - Son Dakika
Güncel

Hasip Kaplan, Tüm Vekilleri Cudi Dağı'na Geziye Davet Etti

Hasip Kaplan, Tüm Vekilleri Cudi Dağı\'na Geziye Davet Etti

HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, Cudi Dağı'nın eteğinde çekilen fotoğrafı TBMM Genel Kurulu'nda göstererek, tüm vekilleri Cudi'ye götürmeyi teklif etti.

09.07.2014 01:35  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, diz üstü bilgisayarından Cudi Dağı'nın eteğinde çekilen bir fotoğrafı, TBMM Genel Kurulu'nda görevli kavas yardımıyla gösterdiği milletvekillerini Cudi Dağı'na gezdirmeye götürebileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda 'Çözüm süreci' olarak bilinen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında verilen önerge üzerinde söz isteyen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kürsüye diz üstü bilgisayarıyla birlikte çıktı ve ekrandaki fotoğrafı milletvekillerine gösterdi. Ancak milletvekilleri fotoğrafı net olarak göremeyince kavastan yardım isteyerek milletvekillerine göstermesini istedi. Bunun üzerine kavas, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile grupları gezerek fotoğrafı gösterdi.

"4 PARTİ GRUBUNA SÖYLÜYORUM, İSTEYEN ARKADAŞLARI BÖLGEYE DAVET EDİYORUM"

Resme iyi bakılmasını isteyen Kaplan, "Burada 15 milletvekili var. Bu 15 milletvekilinin içinde 10 AK Partili, 2 CHP'li, 2 MHP'li milletvekili var. Bu gösterdiğim resim Cudi Dağı'nın tepesinde çekilmiş bir resimdir. 9 Nisan 2010. İsteyen arkadaşları, 4 parti grubuna söylüyorum. İsteyen kim varsa arkadaşları istedikleri zaman bölgeye davet ediyorum, gidebiliriz. Hatta Habur'dan geçebiliriz. Sizi Kerkük'te Türkmenler ile Kürtlerin son yaşanan olayındaki kader birliğinde, Tuzhurmatu'da, peşmerge tugaylarını koruduğu Türkmenlerin olduğu bölgeye, Erbil Parlamentosundaki 8 Türkmen milletvekilinin de olduğu Kürdistan Parlamentosu'na ve her kesimle görüştürmeye hazırız" dedi.

"BUNUN ADI 'TERÖRÜN SONA ERDİRİLMESİ' OLMALIYDI"

Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim önergemiz basit bir isim değişikliği değil aslında, çünkü biz diyoruz ki; mademki toplumsal barışın ve müzakerelerin yasasını yapıyoruz, Meclis tarihi bir adım atıyor, elbette ki bunun adı 'terörün sona erdirilmesi' olmamalıydı. Çünkü devasa bir Kürt sorununu konuşuyoruz Osmanlıdan cumhuriyete 150 yıldır intikal eden ve demokrasi, insan hakları sorunu, tarihsel ve sosyolojik anlamda kimlik sorunu, bir kültür sorunu, anlatım bakımından dil, eğitim, sosyolojik sorunları, yönetim sorunu, temsil sorunu, hak arama sorunu, hukuksal anlamda eşit ve özgür yurttaş olma sorunu, barış, bütünlük, gelişme, kalkınma sorunu, özgür ve gönüllü birliktelik sorunu ve hak eşitliği sorunu. Evet, sizler bunları böyle bilin, bu başlıkların birkaçını açtım. Her ne kadar yasada 'siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel vesaire' diyorsa da Profesör Edward Said'in şu sözleriyle size seslenmek istiyorum; 'Herhangi bir siyasi eylemin terörizm olarak adlandırılması, ona siyaset, tarih, gelenek ve yorumun buluştuğu bir anlatı statüsü tanınmaması demektir. Filistin meselesinin başına gelen buydu, Kürt meselesinin başına gelen de budur. Birinin gerillası, ötekinin teröristidir' diyor. Oysaki biz son 30 yılı konuşmuyoruz. Son 30 yılı konuşursak en büyük teröristler, darbe yapıp bu Meclis'i kapatan, bu Meclis'teki partileri kapatan, bu Meclis'teki liderleri Zincirbozana koyan darbeci teröristlerdir."

"TERÖRİST DENEN, KENDİ KÖYLÜSÜNE DIŞKI YEDİRENDİR"

"Terörist denen, kendi köylüsüne dışkı yedirenlerdir. Terörist dedikleriniz 4 bin köyü çocuklarıyla cayır cayır yakanlardır, terörist dedikleriniz arkasından kurşunlar sıkarak 17 bin 500 faili meçhul cinayeti işleyenlerdir. Size şunu söylemek istiyorum. Birleşmiş Milletler'in bugüne kadar 130 tane terörist tanımı var, Türkiye'de de 30 defa değişen bir terör tanımı var. Türküler, diller, kitaplar, şarkılar, halaylar, insanlar, yazarlar, kitaplar, bunların hiçbiri terörist değil ama bu ülkenin sıkı yönetimlerinde, DGM'lerinde ve özel yetkili mahkemelerinde hepsi terörist olarak ceza aldı, hüküm giydi, içeri girdi. Onun için, bu kavram doğru bir kavram değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasip Kaplan, Tüm Vekilleri Cudi Dağı'na Geziye Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ak: türk kürt kardeştir ırçılık yapan şerefsizdir 23 4 Yanıtla
  • ÇEMİŞGEZEKLİ: EVET TERÖRİST DEDİĞİN ELAZIĞDA ÇEMİŞGEZEK DE TÜRK KÖYLERİNİ BASIP BEBEK KADIN YAŞLI DEMEDEN SAVUNMASIZ İNSANLARI ÖLDÜRENDİR. ÇEMİŞGEZEK DE PKK NIN BASMADIĞI KÖY YOK. HEMEN BİRİLERİ DİYECEK Kİ ; ONLAR PKK LI DEĞİLDİR...HERKES MEMLEKETİNDE KİMİN NE OLDUĞUNU BİLİR ... BEBEK KATİLLERİNİ BARIŞ ELÇİSİ YAPTINIZ YA , ALLAH BELANIZI VERSİN EY İKTİDAR VE YANDAŞLARI... 10 13 Yanıtla
  • zero: vekilleri bekliyoruz özellikle mangalda kül bırakmayan mhp yi 13 7 Yanıtla
  • erefc: dagdan indigini biliyoruz i karnını doyurduysan geri çık 9 10 Yanıtla
  • güzel olur: Aman dikkat ! Gidipte eskiye özlem çekerek orda kalabilirler.Hatta kalsınlar,güzel olur.Özellikle üseyin yaygün :) 9 3 Yanıtla
  • GABAR: Sayın kaplan senide TEKİR YAYLASI'na bekliyoruz ağustosta......... 8 4 Yanıtla
  • ulubatlı: yıyorsa bayburt a gelll :) veya rakka ya beklerızzz ... 2 8 Yanıtla
  • can: valla adamın bütün söyledikleri doğru hepsine katılıyorum hatta bundan böyle bende bu partiden başkasına oy vermem 6 2 Yanıtla
  • orjinal: kaplan suşidi de ne yapacaksın orada rehinmi alacaksınız. 1 3 Yanıtla
  • HAKİMİYET KÜRTLERDE İSE AKP YOKSA CHP: İZMİR BAYRAKLI AKP DE İLÇE YÖNETİMİ ÇOĞUNLUĞU KÜRTLERİN ELİNDE İDİ SÖZDE CHP DEN AKP YE KAYDIRILAN VATANDAŞLARLA AKP Yİ YÖNETİYORLARDIKİ GENEL MERKEZ GÖREVDEN ALDI KÜRTÇE BİZİ ÇEKEMEYEN AKP KÜRTLERİ SEVMİYOR DİYEREK CHP YE GEÇTİLER İŞE GİRDİLER AKP Yİ BİTİRDİLER KÜRTLER HANİ KARDEŞLERYA 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement