Hasip Kaplan'ın Konuşması Bütçe Görüşmelerine Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Hasip Kaplan'ın Konuşması Bütçe Görüşmelerine Damga Vurdu

Bütçe görüşmelerinde hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Kaplan, kürsüyü yumruklayarak konuştu. Kaplan'ın bağırışları Genel Kurulu inletti.

10.12.2014 16:16  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler başladı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, genel kurulda konuşma yaptı.

Konuşmasında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Kaplan, yanında getirdiği fotoğrafları Meclis kürsüsünden gösterdi. Konuşurken kelimelerinin boğazına düğümlendiği gözlenen Kaplan "Bu bütçe Ermenekli Recep Amcanın bütçesi değil. Bu bütçe Recep Başkan'ın... Saraylarınız bol olsun. Dolarlarınız da bol olsun. Sizin vicdanınız kurusun. Tarihe en büyük doğa katliamı yapmış hükümet olarak kayıtlara geçtiniz. Utanmadınız mı? Kıydınız efendiler kıydınız, lanet olsun bu enerji mafyasına lanet olsun" dedi.

Hasip Kaplan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Resmi dairede sarı zarf (rüşvet) modası gelişti. 12 Eylül darbecilerini açıkladı. 12 Eylül'e yönelik açılan davalar birer birer zamanaşımına uğruyor. Kutsal savunma hakkı kaldırdınız. Avukatlar, dosya incelemesin dediniz. Polise 48 saat gözaltı hakkı getirdiriz. Türkiye'de olağanüstü hal ilan ettiniz.

"BU BÜTÇE ONLARIN DEĞİL"

Kapital'in yazarı (Thomas) Piketty, diyorki Türkiye'de gelir dağılımı adaletsizliği var. Ama garip ne bilsin ki para ile imanın kimde olduğunu... Bu devletin yükünü emekçi çekiyor, işçi çekiyor. Ama bu bütçe onların değil. Darbeciler bile sizden daha insaflıydı (vergi konusunda). Sayenizde 50 milyon yurttaşımız açlık sınırının altına düştü.

"ÖLENLERİN SORUMLUSU SİZSİNİZ"

HES'lerde sınır tanımadınız. Zeytinlere kıydınız. Şu ağaçlara bakın (elindeki fotoğrafı göstererek). Turgutlu'da Çaldağında İngiliz Kraliyet Ailesi için binlerce ağaç kesiyor. Gediz ovasında hayat gidecek. Soma'da, Ermenek'te ocağı sönenlerin sorumlusu sizsiniz. Enerji mafyası iyi çalışıyor. Sultanahmet'in arkasında bu sileutler nedir. Peki şu betonlar nedir. Güzelim İstanbul'u betona çevirdiniz betona; AVM'lere çevirdiniz.

"SARAYLARINIZ BOL OLSUN"

Bu bütçe Ermenekli Recep Amcanın bütçesi değil. Bu bütçe Recep Başkan'ın... Saraylarınız bol olsun. Dolarlarınız da bol olsun.Fakat ahd olsun din tüccarlarından, HDP hesap soracaktır. Siz baskı yasaları getireceksiniz peki bu muhalefet sussun mu?. 6-7 Ekim olaylarında hükümetin çıkıp burada şunu açıklaması lazım. Öldürülen 36 kişi ile ilgili hangi işlemi yaptı?"

HER KONUŞMASI OLAY OLUYOR

Daha önce Meclis'te yaptığı konuşmalarda da kendinden geçen Kaplan, bir defasında kürsüde önünde duran bardağı yere fırlatmıştı.



Hasip Kaplan\'ın Konuşması Bütçe Görüşmelerine Damga Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hasip Kaplan'ın Konuşması Bütçe Görüşmelerine Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • hasip kedi: bunlari ciddiye almayin istedigi kadar tahdaya vursun anca eli kirilir 77 49 Yanıtla
  • hasip kedi: mecliste sizi takan yok istedigin kadar masayi yumruklayin yine kimsenin dikkatini cekemesin haspciik 74 46 Yanıtla
  • şırnklı: helal sana hasip kaplan. yozgatlı sarıkaya dağ adamı sizlersiniz soyadından belli kaya oğlu kaya 46 71 Yanıtla
  • hasip kedi: tipe bak tereyagyi fazla kacirmis keko 67 48 Yanıtla
  • dogru demis: bakiyorumda yorumlari sirf adamlari sevmedigi icin bazi gerzekler sacma sapan yorum yazmis. ya adam gibi yorum yazin yada kapayin cenenizi o kucuk beyinleriniz almiyorsa. 52 60 Yanıtla
  • hasip kedi: lan hasip korumali mecliste masaya yumruk attmak kolay delikanliysan korumasiz sokaga cik ayni dilde konus bak millet sana napiyor 58 52 Yanıtla
  • batmanlı çekdar: helal sana ape hasip 46 54 Yanıtla
  • yavuz muaviye: Elektrik hirsizlari 35 25 Yanıtla
  • alevi: Adam dogru konustu. Dediklerine katiliyorum. . . . 42 12 Yanıtla
  • pirdemirli: BU ÜLKEDE DOĞRULARI SÖYLEDİĞİNDE ÖNCE IRKINA BAKIYORLAR ONDAN SONRA ONAYLIYORLAR. . . İŞTE TOPLUM BU KADAR UYUZ BE XALé HASİP. . . NE DESEN BOŞ BUNLARA YANİ. . . 44 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement