Hasköylüler Birlik ve Beraberlik Sofrasında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hasköylüler Birlik ve Beraberlik Sofrasında Buluştu

Beyoğlu Belediyesi’nin Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı’nda düzenlediği sokak iftarına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu sofralar sadece bir yemek sofrası, sadece bir Ramazan sofrası değil. Bu sofra aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mahalleyi, sokağı ve komşuluğu bölüşmenin resmidir” dedi.

09.06.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı'nda düzenlediği sokak iftarına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bu sofralar sadece bir yemek sofrası, sadece bir Ramazan sofrası değil. Bu sofra aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mahalleyi, sokağı ve komşuluğu bölüşmenin resmidir" dedi.

Taksim ve Hasköy'de her akşam kurulan iftar sofralarıyla binlerce vatandaşı bir araya getiren Beyoğlu Belediyesi, mahallelerde düzenlediği sokak iftarlarıyla da vatandaşları aynı sofralar etrafında buluşturuyor. Ramazan ayı boyunca Beyoğlu'nun farklı mahallelerde düzenlenecek olan sokak iftarlarının ilki Hasköy Kalaycıbahçe Meydanı'nda gerçekleştirildi. İftar programına Hasköy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı sokak iftarında, ilahiler eşliğinde ezan sesini bekleyen vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı. Başkan Demircan iftarın ardından çocuklara dondurma ısmarladı.

"KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN"

İftar öncesinde alana gelerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Demircan, "Bu güzel ve anlamlı akşama bizleri ulaştıran Cenab-ı Allah'a hamd olsun. Çocukluğumuzdan yaşadığımız mahalleye ilişkin aklımızda kalan hatıralar sınırlıdır. Ama emin olun bugün burada bulunan çocukların aklında bu sofralar kalacak. Bu sofralar sadece bir yemek sofrası, sadece bir Ramazan sofrası değildir. Bu sofralar aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mahalleyi, sokağı ve komşuluğu bölüşmenin resmidir. Bütün dünyada insanlar birlik içerisinde mutlu olmak için uğraşıyor, biz de bunun için çalışıyoruz. Kardeşliğimiz daim olsun. Cenab-ı Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin" dedi.

"BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK SOFRASINDA YİNE BİR ARAYA GELDİK"

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş da, "Bir yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Çok şükür yeni bir iftar sofrasında, birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur sofrasında yine bir araya geldik. İnşallah bayrama da hep birlikte kavuşuruz. Bizlerin burada bir araya gelmesine vesile olan Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a ve ekibine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Allahu Teala tuttuğumuz oruçları ve ettiğimiz duaları kabul etsin" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR HASKÖY SAHİL'DE DOYASIYA EĞLENDİ

İftar yemeğinin ardından vatandaşlar çocuklarıyla birlikte Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy Sahil'de düzenlediği Ramazan programına katıldı. Aileleriyle birlikte Karagöz ve Hacivat gösterisini hayranlıkla izleyen çocuklar düzenlenen birbirinden eğlenceli yarışmalarla da doyasıya eğlendi. Daha sonra sahneye çıkan Güzel Sanatlar Topluluğu seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasköylüler Birlik ve Beraberlik Sofrasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement