Hassa'daki Su Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Hassa'daki Su Kesintilerine Tepki

Hassa ilçesinde son zamanlarda artış gösteren su kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi.

14.08.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hassa ilçesinde son zamanlarda artış gösteren su kesintilerine vatandaşlar tepki gösterdi.

İlçe merkezindeki Derviş Paşa ve Çay Mahalleleri'ne 15 gündür su gelmediğini anlatan emekli öğretmen Hikmet Oğuz, AA muhabirine, konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'ne (HATSU) müracaatta bulunduklarını ancak olumlu bir cevap alamadıklarını ileri sürdü.

25 yıldan bu yana akmakta olan ve Çardak Yaylası'ndan getirilen suyun da son 15 gündür akmadığını belirten Oğuz, "HATSU'ya telefonla yapmış olduğumuz müracaatlara henüz olumlu cevap alamadık. Büyükşehir, vatandaşı market sularına muhtaç duruma düşürdü. Maddi durumu kötü olan vatandaşlar marketlerden alamamakta. 25 yıldır akan suyumuz ne oldu da şimdi akmıyor? Üstelik bu yılda her zamankinden fazla yağış oldu. Ama yine de suyumuz yok" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin taşıma su ile ihtiyaçlarını karşıladığını vurgulayan Oğuz, itfaiye ekiplerinin de tanıdığı olanlara su verdiğini savundu.

Mahalle de bir araya gelip çözüm arayan vatandaşlar, su fiyatlarının yüksekliğinden de yakınarak, su sayaçlarının normalinden geç okunduğunu ve bu nedenle fiyatların ikiye katlandığını söylediler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hassa'daki Su Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement