Hasta Hakları Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Hasta Hakları Eğitimi Başladı

Hasta Hakları Eğitimi Başladı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından gerçekleştirilen ‘2. Hasta Hakları Eğitimi’ programı Şanlıurfa’da başladı.

09.04.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından gerçekleştirilen '2. Hasta Hakları Eğitimi' programı Şanlıurfa'da başladı.

Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta-Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatma Şahin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Öztürk ile Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ve kamu sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Kamu Hastaneler, Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, sağlık çalışanı olmak sadece sağlık bilgisi gerektirmek ve aynı zamanda çalışanın bir miktar eğitici olmak zorunda olduğunu söyledi. Sulhan, "O yüzde bu tür eğitimler çok önemli. Türk ceza kanuna göre bir insana rızası dışında bedenine dokunmak suç olarak değerlendiriliyor. Burada yaptığımız işi göz önünde bulundurursak eğer gerçekten hasta hakları eğitiminin ne kadar önemli olduğunu özellikle sağlık çalışanı açısında daha sağlıklı değerlendirebiliriz" dedi.

Sulhan'ın ardından konuşma yapan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hasta-Çalışan Hakları ve Güvenliği Daire Başkanı Fatma Şahin ise Bundan sonraki eğitimleri Antalya ve Erzurum da gerçekleşeceğini belirterek, Sağlık hizmetleri yoğun emek gerektirmektedir dedi.

Program eğitim konuşmaları ile devam edecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasta Hakları Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement