Hasta Hakları Üst Kurulu Üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Hasta Hakları Üst Kurulu Üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde İncelemede Bulundu

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde incelemede bulundu.

04.11.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde incelemede bulundu.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, incelemenin ardından hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, her vatandaşın sağlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Sağlık hakkının en önemli insan haklarından biri olduğunu aktaran Kişioğlu, "Her hastanede hasta iletişim birimleri var. Buralarda hastaların istekleri not ediliyor ve hastalarla iletişime geçiliyor. Bir de Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu var. Bu kurulumuzda sivil üyelerimiz var. Hastaların sorunlarını yada isteklerini not alıp bize iletiyorlar" diye konuştu.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Emrah Ertem ise hasta hakları üst kurulunun vatandaşlar ve hastane arasında ara iletişim unsuru olduğunu ifade etti.

Hastanelerde bir takım şikayetlerin olabileceğini anlatan Ertem, "En çok sıkıntı yaşadığımız alanlar acil, poliklinikler, kan alma ve laboratuvar gibi kısımlardır. Onları hasta hakları ekibimize gezdirmiş olduk bugün. Amacımız vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunumu noktasında kaliteyi artırmaktır" diye konuştu.

Ertem, bir gazetecinin sorusu üzerine, diğer hastanede Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün hizmete vermesini düşündüklerini söyledi. Sağlık hizmetlerinin bir noktadan olacağını aktaran Ertem, "Halkımız buraya alışana kadar orada da hizmeti devam ettirmeyi düşünüyoruz. Oraya aile hekimlerinden bir geçiş sağlanabilir. Ama acilin iki parçalı olması zor bir durum. Devam ettirilmesi alışkanlık süreci bitene kadar olacak. Hastalarımızın yüzde 95'i buraya geliyor" dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Üst Kurulu Üyesi ve Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da hastanede bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hastaneye katkılarından dolayı teşekkür eden Dinar, "Sayın bakanımdan başka işler istiyoruz. Hastanemizde bir sorun yok her şey çok iyi. Hastalarımız buradaki hizmetten memnun" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasta Hakları Üst Kurulu Üyeleri, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement