Hasta Hükümlü Cemil İvrendi'nin Tahliye Edilmesini İstediler - Son Dakika
Güncel

Hasta Hükümlü Cemil İvrendi'nin Tahliye Edilmesini İstediler

Hasta Hükümlü Cemil İvrendi\'nin Tahliye Edilmesini İstediler

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği PKK davasından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Cemil İvrendi'nin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

15.04.2015 19:18  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşam Bellek Özgürlük Derneği Başkanı Ozan Devrim Yay, PKK davasından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve halen Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde kalan 51 yaşındaki Cemil İvrendi'nin sağlık durumunun iyi olmadığını, tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Ozan Devrim Yay, Eskişehir'deki Yaşam Bellek Özgürlük Derneği binasında derneğin yönetim kurulu üyesi Nurettin Aldemir ve cezaevinde bulunan Cemil İvrendi'nin kızı Dilan İvrendi ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 21 yıldır cezaevinde bulunan ve şu anda Eskişehir H Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Cemil İvrendi'nin 2002 yılında kalp kapakçığı ameliyatı geçirdiği için kan sulandırıcı ilaçları kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Ozan Devrim Yay şunları söyledi:

"Bu da her türlü kanamalı rahatsızlığı çok riskli hale getiren bir durumdur. Durum bu iken 2008 yılında cerrahi müdahale gerektirme noktasına kadar gelen kanamalı rahatsızlığı ile de mücadele etmeye başlamıştır. Bu rahatsızlıktan dolayı yarası tam 7 yıldır kapanmamış ve sürekli kanamıştır. Bu kanamalı yaraya cerrahi müdahale mümkündür, ancak sonuçları itibarıyla çok riskli bir müdahaledir. 7 yıldan fazla süredir kapanamayan bu yara ile cezaevi koşullarında mücadele ederek başa çıkamayan Cemil İvrendi'ye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde geçen 10 Nisan'da cerrahi müdahale gerçekleştirilmiştir. Bu cerrahi müdahale sonrasında kanamalı rahatsızlığı daha tehlikeli hale gelmiştir."

Cemil İvrendi'nin birbirini daha da riskli hale getiren iki hastalığından sadece birine sahip Balyoz davası hükümlüsü emekli orgeneral Ergin Saygun'un cezasının sağlık nedeniyle ertelendiğini söyleyen Ozan Devrim Yay, "Cezaevi koşullarında bu iki rahatsızlığı ile mücadele etmesi mümkün olmayan ve sağlığının kötüye gittiği hastane raporları ile tespit edilen Cemil İvrendi'nin cezası derhal ertelenmeli ve tahliye edilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta Hükümlü Cemil İvrendi'nin Tahliye Edilmesini İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement