Hasta Hükümlü ve Tutuklular - Son Dakika
Politika

Hasta Hükümlü ve Tutuklular

Adalet Bakanlığınca, 24 Aralık 2015 tarihi itibarıyla ağır ve sürekli hastalığı sağlık kurulu raporuyla tespit edilen 387 hükümlü ve tutukludan 114'ünün kanser hastası olduğu bildirildi.

04.02.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığınca, 24 Aralık 2015 tarihi itibarıyla ağır ve sürekli hastalığı sağlık kurulu raporuyla tespit edilen 387 hükümlü ve tutukludan 114'ünün kanser hastası olduğu bildirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, hasta hükümlü ve tutuklular hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyleTBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesine, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan bilgi notu üzerinden yanıt verildi.

Yanıtta, ceza infaz kurumlarında, sağlık koşullarının düzenlenmesi ile hükümlü ve tutukluların muayenelerinin kurum hekimi tarafından yapıldığı, hasta hükümlü ve tutuklunun hangi uzmanlık alanında tetkik ve tedavi görmesi gerektiğine muayene eden kurum doktoru, kurum doktoru bulunmadığı hallerde semt polikliniği veya hastanede görevli doktor tarafından karar verildiği belirtildi.

Hükümlü ve tutukluların, devlet veya üniversite hastanelerine sevk edilerek, ilgili uzman hekim tarafından muayene edildiği, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı, gerekli hallerde yatırıldıkları ya da ileri sağlık merkezlerine sevk edildiği kaydedilen yanıtta, ayrıca, acil tedavi gerektirecek düzeyde rahatsızlığı bulunan hükümlü ve tutukluların, vakit geçirilmeksizin hastaneye sevk edildiği veya 112 acil servis hizmetinden faydalandırıldığı belirtildi.

Hükümlü ve tutukluların sağlığıyla ilgili tüm iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygun bir şekilde kayıt altına alındığı ve takip edildiği, her türlü muayene ve tedavinin, devletin teminatı altında, ücretsiz gerçekleştirildiği vurgulandı.

Doktor raporuyla hastalığına uygun diyet önerilen hükümlü ve tutuklulara, iaşe miktarına bakılmaksızın ek gıdaların alınmasının Cumhuriyet başsavcılıklarınca sağlandığı kaydedilen yanıtta, şu ifadelere yer verildi:

"Hasta hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarının; sağlık ve bakım merkezi anlayışıyla karşılanması, tek başına öz bakım becerisini yapamayan ve başkasının yardımına muhtaç olanların barındırılması, rehabilite ve tedavilerinin sağlanması amacıyla hizmete açılan ayrı ayrı 150 kişilik kapasiteye sahip Metris ve Menemen R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında, ağır ve sürekli hastalığı nedeniyle bakıma muhtaç durumda olan hükümlü ve tutukluların her türlü tedavi ve bakımları yapılmaktadır.

Bakanlığımızın kayıtlarının incelenmesinden, 24 Aralık 2015 tarihi itibarıyla ağır ve sürekli hastalığı sağlık kurulu raporuyla tespit edilen hükümlü ve tutuklu sayısı 387 olup, bunların 114'ünün kanser hastası olduğu anlaşılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hasta Hükümlü ve Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement