Hasta Yakınları Doktorun Parmağını Kırdı! - Son Dakika
Güncel

Hasta Yakınları Doktorun Parmağını Kırdı!

Hasta Yakınları Doktorun Parmağını Kırdı!

Şanlıurfa'da Diş Hekimi Cevahir Taşkın'ın diş şikâyetiyle gelen hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.

23.01.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Diş Hastanesi Ek Binasında görev yapan Diş Hekimi Cevahir Taşkın, gömük diş şikâyetiyle gelen hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi. Söz konusu saldırıda Taşkın'ın parmağı kırıldı.

Sağlık çalışanlarına yönelik bir saldırı daha yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Diş Hastanesi Ek Binasına gömük diş şikayetiyle gelen hastaya Diş Hekimi Cevahir Taşkın'la diş çekimi yüzünden başladığı iddia edilen olaya hasta yakınları da dahil oldu. Söz konusu olayda iddiaya göre Diş Hekimi Taşkın hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Çıkan olayda Doktor Taşkın'ın bir parmağı kırıldı. Taşkın'a yapılan bu saldırıyı kınamak için Şanlıurfa Diş Hastanesi Ek Binası önünde bir araya gelen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi Üyeleri bir basın açıklaması yaparak yaşanan olayı kınadı.

SES Şanlıurfa Şubesi adına açıklama yapan Reşat Doğan sağlık çalışanlarının mesleğini icra ederken her dönemde saygı gördüğünü ancak son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artmaya başladığını dile getirdi. Doğan, "Kutsal mesleğin icrasını yapan sağlık emekçileri insanlık tarihinin her döneminde saygı görmüşlerdir. Maalesef ülkemizde AKP hükümetinin sağlık alanındaki politikaları ve düzenlediği yasalar vatandaşı ve sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmektedir. Sağlık hizmetini özelleştiren ve performansa dayalı sistemi dayatan AKP hükümeti sağlık emekçisini sanki tüccarmış gibi halkla karşıya getirmiş bulunuyor. Bu sistemi uygulayabilmek için sağlık çalışanlarını değersizleştiren söylemleri medya aracılığı ile sürekli dile getirmektedirler. Hastalara müşteri gözüyle bakan, sağlık kurumlarını ticarethaneye çeviren bir sistemi dayatan, sağlık kurumlarındaki personel, yatak ve araç-gereç eksikliklerinden sağlık çalışanı sorumluymuş gibi davranan AKP hükümeti popülist söylemler ve çarpıtmalarla 'biz yasa çıkarıyoruz sağlık çalışanları uygulamada sorun çıkarıyor' demeye getirmektedir. Oysa biz sağlık çalışanları olarak halkımıza, ücretsiz nitelikli ve kolay erişilebilir sağlık hizmeti verilmesini her platformda defalarca dile getirdik, getiriyoruz" diye konuştu.

'HER GÜN ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ'

"Tarihin hiçbir döneminde sağlık çalışanına yapılan fiili saldırılar bu dönemde olduğu kadar olmamıştır" diyen Doğan, "Neredeyse her gün bu şiddete maruz kalıyoruz. Sağlık emekçileri olarak 'artık yeter' diyoruz. Şiddetin bu yönlü sık yaşanmasına rağmen maalesef Sağlık Bakanlığı bu konuda sağlık çalışanların korumamakta, yalnız bırakmakta ısrar etmektedir. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar hakkında gerekli yasal düzenlemeler çıkarılmamış ve maalesef şiddeti uygulayanlara gerekli cezai yaptırımlar yapılmamaktadır. Bu da halkta 'yaptığım yanıma kar kaldı' anlayışını getirmekte ve şiddet her geçen gün artmaktadır. Hemen hemen hiçbir hastanemizde yeteri kadar güvenlik görevlisi bulunmamakta ve ne hikmetse hiçbir olayda güvenlik görevlileri olay yerinde bulunmamaktadırlar" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU SALDIRILARI HAK ETMİYOR'

Son olarak diş hastanesi ek binada yaşanan olay değinen Doğan, sağlık emekçilerinin bu şiddeti asla hak etmediğini vurguladı. Toplumda şiddetin körüklendiğini kaydeden Doğan sözlerini şöyle tamamladı: "Son olarak diş hastanesi ek binada 12.01.2015 pazartesi günü yaşanan olayda Diş Hekimi Cevahir Taşkın gömük kök olarak tabir edilen tanı ile ilgili işleyişin normalde diş hastanesi ek binada uygun cerrahi işlem yapılamayacak düzeyde olmasına rağmen hastanın mağdur olmaması için dışarıya sevk etmeden yapacağını beyan etmiş, enfeksiyon kapmış olması sebebi ile diş çekme işlemi için verdiği ilaçların kullanılmasını enfeksiyonun geçmesi ile çekim işleminin yapılması gerektiği hastaya bildirmiştir. Öğle arasında hasta yakını tekrar koridorda Cevahir Taşkın'ı yakalayarak dişin hemen çekilmesini istemiş ama hekim arkadaş yapılacak uygulamanın nereye giderse gitsin aynı olacağını bunun için yapabileceği bir başka yolun olmadığı hasta yakınına anlatmaya çalışmış ancak hasta yakını bunda direterek hekim arkadaşı darp ederek parmağını kırmıştır. Buradan halkımıza bir çağrıda da bulunmak istiyoruz. Sizlere sağlık hizmeti vermek için geceli gündüzlü özveri ile çalışan sağlık emekçileri bu şiddeti asla hak etmemektedirler. Biz sorunu bir anlık öfke olarak görmüyoruz. Toplumsal şiddetin körüklendiği bir ortamda çok basit olgularda bile şiddete başvurur hale gelinmektedir. Bu noktada halkımıza daha anlayışlı ve hoşgörülü olmalarını bekliyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hasta Yakınları Doktorun Parmağını Kırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement