Hasta Yakınlarınca Tehdit Edilen Doktorlar - Son Dakika
Güncel

Hasta Yakınlarınca Tehdit Edilen Doktorlar

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Yıldırım: "Hasta yakınları, doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandı"

01.10.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, doktorların hasta yakınları tarafından tehdit edildiği olaya ilişkin, hasta yakınlarının doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandığını belirtti.

Yıldırım, başhekimlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan üzücü olayın ardından hastanede hastalara bakılmaya devam edildiğini söyledi.

Olayın yaşandığı saatten sonra hastanelerinde 47 hastaya bakıldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kapatılma gibi bir şey söz konusu değildir. Kayıtlardan baktım, o saatten sonra hastanemizde 47 hastaya bakıldı. Hastanenin her bölümü çalıştı. Tabi kırmızı alanı kapsayan hastaya bakılmama gibi bir şey olamaz. Darp olayı yoktur. Hasta yakınları, doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandı. Sadece küfür boyutunda olan şeyler. Hastanemize ortalama günlük 6 bin civarında hasta geliyor. Bunun yaklaşık bin 500'ü acilden giriş yapıyor. Dolayısıyla haliyle yoğunluk oluyor."

İskenderun Devlet Hastanesi Kıymet Yazıcı Acil Servisi'nde gece nöbetindeki acil uzmanı E. Ö. ile pratisyen hekimler B. Ş, M.T. ve Y.Ö'nün, hastalarla yavaş ilgilendikleri gerekçesiyle hasta yakını M.E. ve B.E. tarafından tehdit edildiği ve hakarete uğradıkları öne sürülmüştü. Duruma tepki gösteren doktorlar bir süre iş bırakmıştı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasta Yakınlarınca Tehdit Edilen Doktorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement