Hastalar Hareket Ettirilmeden Röntgenleri Çekilecek - Son Dakika
Güncel

Hastalar Hareket Ettirilmeden Röntgenleri Çekilecek

Hastalar Hareket Ettirilmeden Röntgenleri Çekilecek

Erzurum Atatürk Ünivesitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştıma Hastanesi Acil Servisi'ne yeni alınan 360 derece dönebilen röntgen cihazı, yaralı ve hastalara büyük kolaylık sağladı.

04.02.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Atatürk Ünivesitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştıma Hastanesi Acil Servisi'ne yeni alınan 360 derece dönebilen röntgen cihazı, yaralı ve hastalara büyük kolaylık sağladı. Durumu ağır ve yaşlı hastalar yeni cihaz sayesinde hareket ettirilmeden röntgen filimleri çekiliyor.

Cihazın bölgede ilk olma özelliği bulunduğuna işaret eden Yakutiye Araştıma Hastanesi Acil Servis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Emet, "Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi hastane acil servisine alınan son model röntgen cihazıyla bundan böyle hastalar hiç hareket ettirilmeden röntgenleri çekilebiliyor. Özellikle trafik kazasıyla gelenler, ağır durumda olan hastalar, çok yaşlı ve yerinden kalkamayacak durumdaki hastalarımız için bu cihaz çok önemli. Bundan böyle bu hastalar yerlerinden hiç hareket ettirilmeden sedye üzerinde iken röntgenlerini çekebileceğiz. Cihazımız 360 derece dönebiliyor ve hareketli " diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastalar Hareket Ettirilmeden Röntgenleri Çekilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement