Hastaları Fareler Karşılıyor! - Son Dakika
Güncel

Hastaları Fareler Karşılıyor!

Hastaları Fareler Karşılıyor!

Şanlıurfa'da kent merkezindeki Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde vatandaşların sıkça farelere rastlaması tepki topluyor.

19.09.2014 11:35  Güncelleme: 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi farelerin yuvası oldu. İlaçlamaya rağmen önüne geçilemeyen fareler hem hastalar için hem de merkezdeki sağlık ekipmanları için tehdit oluşturuyor.

Topçu Meydanı Projesi kapsamında çevresindeki inşaat gerekçe gösterilerek faaliyeti durdurulan ancak daha sonra yapılan girişimler sonucu yeniden faaliyetine başlayan Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi, bugünlerde farelerin istilasıyla gündemde. Otopark çalışmaları nedeniyle etrafı kazılan, elektriği ve suyu sonradan çekilen sağlık merkezinin duvarlarındaki delikler yüzünden sağlık merkezi adeta fareler için mesken oldu.

Gelmemeleri için yapılan ilaçlamalara rağmen bir türlü burayı terk etmeyen fareler, karşılarına çıkan hastaları ve çalışanları da korkutuyor. Farelerle karşılaşan veya burada fareler olduğunu duyan bazı hastalar ise sağlık merkezine gelmeye çekiniyor. Söz konusu aile sağlık merkezi girişinde bulunan ancak tadilatı yapılmayan küçük oda, farelerin çoğalması için adeta davetiye çıkartıyor. Duvarları dökülen ve camları kırık olan bu oda hijyen koşullarından oldukça uzak. Sağlık merkezinin etrafında gezildiğinde ilaçlama yüzünden ölen farelerle karşılaşmak da mümkün. Dışarıda ölen bu farelerin içerde hastalar için kullanılan sağlık ekipmanları için risk oluşturup oluşturmadığı bilinmiyor. Sağlık ocağı çalışanları fareler ve diğer tadilat işiyle ilgili gerekli yerlere yazı yazdıklarını belirtiyor. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Halk Sağlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezinde hijyen denetimleri ve ilaçlamaları rutin olarak yapılmakta. Söz konusu olayla ilgili hiçbir şikâyet olmamıştır" ifadelerine yer verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hastaları Fareler Karşılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement