Hastalarına Şifa Dağıtan Doktor Nakil Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Hastalarına Şifa Dağıtan Doktor Nakil Bekliyor

Hastalarına Şifa Dağıtan Doktor Nakil Bekliyor

Didim'de Aile Hekimi olarak yerli ve yabancı vatandaşlara hizmet veren Doktor Şerafettin Öztekin, şifa dağıtırken, bir yandan da ölümü bekliyor.

29.11.2013 13:44  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya’nın insan haklarına aykırı tutumu dolayısıyla ölümü beklediğini ve çok zor duruma düştüğünü belirten Dr. Şerafettin Öztekin, kısa süre içinde akciğer nakli olmaz ise öleceğini, tedavi sürecinde Alman Hükümeti’nin ülkesinde oturum izni vermediği için Almanya’nın tedavisine engel olduğunu ve ömrünün yetmesi halinde hakkını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde arayacağını söyledi. Şerafettin Öztekin’in tedavisinin engellendiğini belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ise Türk Tabipleri Birliği olarak hekim arkadaşlarının sorununun çözümü için çalıştıklarını ve yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Değişik yerlerde 32 yıldır hekimlik yapan ve bir süredir de Aydın’ın Didim İlçesi’nde hastalara şifa dağıtmaya çalışan 59 yaşındaki Dr. Şerafettin Öztekin 1998 yılında rahatsızlandı. Bir süre tedavi gören Öztekin’e 2010 yılında akciğer nakli yapılması kararlaştırıldı. İlk önce Viyana’ya giden Öztekin burada nakil gerçekleşmeyince, Almanya Johennes Gutenberg Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne müracaat etti. Organ naklinin burada gerçekleştirileceğini belirten Öztekin, “Almanya Johennes Gutenberg Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nakil gerçekleştirilecekti. Ancak, Alman Federal Cumhuriyeti’nin ilginç bir tavrı yüzünden nakil gerçekleşemiyor. Organ naklinin gerçekleşmesi için tedavi sürecini oluşturan yaklaşık 1 yıl Almanya’da ikamet etmem gerekiyor. Ancak Almanya bu süreç içinde oturum izni vermediği için nakil yapılamıyor ve ölümü bekliyorum” dedi.

Bir hekim ve 32 yıldır hastalarına sağlık hizmeti vermiş biri olarak yaşadığı olayın çok ağrına gittiğini ve başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık olmak üzere çeşitli yerlerden oturum izni için yardım istediğini belirten Dr. Öztekin, “Cumhurbaşkanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı’na talimatı ile de iki ülke arasında yazışma oldu. Ancak buradan da sonuç alınamadı, beni oyaladılar. Ardından Türk Tabipler Birliği’nin girişim ile Almanya Tabipler Birliği’ne müracaat ettik. Buradan da henüz sonuç alınamadı. Hastalığım her geçen gün ilerliyor, akciğer nakli yapılmazsa öleceğim. Bir hekim olarak bunu daha iyi biliyorum. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

“ALMANYA ALEYHİNE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NE DAVA AÇTIM”

Bir hekim olarak yakalandığı hastalıktan ziyade Almanya’nın insan hayatını hiçe sayan tavrına üzüldüğünü belirten Dr. Şerafettin Öztekin, “Almanya’nın bu tutumu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırı. Bu nedenle hakkımı aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Almanya aleyhine dava açtım. Nakil gerçekleşmezse öleceğim, yetkililerden sağlığıma kavuşabilmek için yardım istiyorum” diye konuştu.

Yaşanan durumun çok üzüntü verici olduğunu ve mesleği gereği Dr. Şerafettin Öztekin’in kendi durumunu daha iyi bildiğini belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, “Yaşanan sürecin ardından Türk Tabipler Birliği olarak da Almanya’daki meslek odası ile yeni bir girişimde bulunduk. Ancak buradan da henüz sonuç çıkmadı. Tüm yetkililerin Öztekin’e yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

HÜSEYİN ÇALIŞKAN-İBRAHİM KILINÇ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastalarına Şifa Dağıtan Doktor Nakil Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement