Hastalığı Değil Bindiği Otobüs Engelliyi Canından Ediyordu - Son Dakika
Güncel

Hastalığı Değil Bindiği Otobüs Engelliyi Canından Ediyordu

Hastalığı Değil Bindiği Otobüs Engelliyi Canından Ediyordu

Manisa'da, belediye denetimindeki özel halk otobüsünden inmek isteyen 78 yaşındaki bedensel engelli Eyüp Kırar, akülü tekerlekli sandalyesiyle birlikte düşüp yaralandı.

19.11.2014 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, belediye denetimindeki özel halk otobüsünden inmek isteyen 78 yaşındaki bedensel engelli Eyüp Kırar, akülü tekerlekli sandalyesiyle birlikte düşüp yaralandı. Kırar, arızalı olduğu ileri sürülen engelli rampasının açılmadığını, şoförü uyarmasına rağmen kaldırıma yeterince yanaşmadığını ileri sürdü.

Bedensel engelli, 78 yaşındaki Eyüp Kırar, salı günü öğlen saatlerinde, yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarının tedavisi için Manisa Devlet Hastanesi'ne gitmek üzere büyükşehir belediyesi denetimli halk otobüsüne bindi. Laleli Mahallesi'ne geldiklerinde Kırar, inmek istedi. İddiaya göre, arızalı olduğu ileri sürülen engelli rampasının açılmaması ve otobüsün kaldırıma uzak yanaşması nedeniyle Kırar, akülü tekerlekli sandalyesiyle birlikte düştü. Kaldırımla otobüs arasına düşen akülü tekerlekli sandalyenin kırılan parçaları sol bacağına saplanan Kırar, yaralandı. Kırar, çevredekiler tarafından yerden kaldırılıp, gerekli tedavisi yaptırıldıktan sonra Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ne götürüldü. Halk otobüsü ise olayın ardından seferine devam etti.

Eyüp Kırar, dernek binasında yaptığı açıklamada, otobüs şoförlerinin kendilerine anlayışsız davrandığını ileri sürüp, "Her defasında aynı şeyleri yaşıyoruz. Tedavi olmak için hasteneye giderken az daha canımdan oluyordum. Kaldırıma yanaşmadan akülü aracımla inemeyeceğimi şoföre belirttim. Ancak, buna rağmen kaldırıma iyice yanaşmadı. Bu nedenle akülü tekerlekli sandalyemle inerken yüzüstü yere düşüp, yaralandım" dedi.

ŞOFÖRE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Kırar'ın halk otobüsü şoförüne tazminat davası açacağını, kendilerinin de destek vereceklerini söyledi. Yıldız, "Birçok kez halk otobüsleri hakkında şikayette bulunduk. Bizler için halk otobüsleri değiştirildi, engellilere uygun hale getirildi. Ancak bize tanınan hakları uygulamıyorlar. Engelli rampası olmadan bir engellinin otobüsten inmesi mümkün değildir. Engelliler ücretsiz taşındığı için, bizi hor görüyorlar. Bizim için çıkarılan yasaları dinleyen yok. Yaşanan bu olayı kınıyoruz" dedi. Yıldız, halk otobüsünün şoförünün tespit edilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını da kaydetti. Manisa Büyükşehir Belediyesi de söz konusu olayın yaşandığı halk otobüsü ve şoförünün tespit edilğini bildirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastalığı Değil Bindiği Otobüs Engelliyi Canından Ediyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement