Hastalığı sebebiyle etkinliğini iptal eden Papa'nın burnunu sildiği görüntüler koronavirüs şüphesini akıllara getirdi - Son Dakika
Dünya

Hastalığı sebebiyle etkinliğini iptal eden Papa'nın burnunu sildiği görüntüler koronavirüs şüphesini akıllara getirdi

Hastalığı sebebiyle etkinliğini iptal eden Papa\'nın burnunu sildiği görüntüler koronavirüs şüphesini akıllara getirdi

İtalya'da 16 ölüme sebep olan koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken, Papa Francesco hasta olduğu için Vatikan'daki etkinliğini iptal etti. Katolik Kilisesi lideri Papa'nın dün burnunu silerken çekilen fotoğrafları, "Papa koronavirüse mi yakalandı?" sorusunu akıllara getirdi.

27.02.2020 16:59  Güncelleme: 07:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını sebebiyle can kaybının 16'ya yükseldiği İtalya'dan, tartışma yaratan görüntüler geldi. Katolik Kilisesi Lideri Papa Francesco'nun burnunu sildiği görüntüler, "Papa koronavirüse mi yakalandı?" sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan Papa rahatsızlığı sebebiyle Katolik din adamlarıyla gerçekleştireceği buluşmayı iptal etti.

ETKİNLİĞİ İPTAL ETTİ

83 yaşındaki din adamı rahatsızlığı sebebiyle, Katolik din adamlarıyla yapacağı etkinliği iptal etti. Vatikan'dan hastalığa dair bir bilgi verilmedi. Dün St. Peter Meydanı'nda halkı selamlayan ve insanlarla kucaklaşan Papa'nın burnunu sildiği görüntüler ise gündem yarattı. Papa'nın bu görüntüleri, "Acaba koronavirüse mi yakalandı?" sorusunun sorulmasına sebep oldu.

ÖKSÜRDÜ VE BURNUNU SİLDİ

Vatikan'ın duyurusunda Papa'nın hastalığı ile ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı ancak Papa'nın en son görüntülendiği kilise etkinliğinde sürekli olarak burnunu silmesi ve öksürmesi dikkat çekti. Papa bir gün önce katıldığı etkinlikte koronavirüs ile ilgili yapılan tüm uyarılara rağmen kalabalık insan topluluğu ile tek tek tokalaşmış ve öpüşmüştü.

İTALYA'DA 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs 2 bin 800'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Avrupa'da virüsün en yoğun hissedildiği ülke olan İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi. Hayatı olumsuz etkileyen virüs spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına ve ertelenmesine sebep oldu.

Son Dakika Dünya Hastalığı sebebiyle etkinliğini iptal eden Papa'nın burnunu sildiği görüntüler koronavirüs şüphesini akıllara getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement