Hastalığı Yendi, İyilik Meleği Oldu - Son Dakika
Güncel

Hastalığı Yendi, İyilik Meleği Oldu

Hastalığı Yendi, İyilik Meleği Oldu

DENİZLİ'de yaşayan 19 yaşındaki Nazlı Konar, 7 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını, ablasından nakledilen ilik ve sonrasındaki tedavi sürecinde kendisine destek veren LÖSEV sayesinde yenmeyi başardı.

31.08.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ'de yaşayan 19 yaşındaki Nazlı Konar, 7 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını, ablasından nakledilen ilik ve sonrasındaki tedavi sürecinde kendisine destek veren LÖSEV sayesinde yenmeyi başardı. Hastalığı yendikten sonra hayali olan Pamukkale Üniversitesi Psikolojik, Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü'nü kazanan Nazlı Konar, şimdi de 'iyilik meleği' olup, LÖSEV için gönüllü çalışarak kendisi gibi lösemi hastası olan çocuklara yardım ediyor.

Nazlı Konar, çeşitli şikayetler üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan kan testlerinde lösemi teşhisi konulan Konar, 2 yıl boyunca yoğun kemoterapi ve yüksek risk tedavisi gördü. Ablasının iliğinin kendisine yüzde yüz uyması üzerine Konar'a, 28 Aralık 2009'da Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapıldı. Hastalığı süresince moralini hiç bozmayan ve hep yüksek tutan Konar, daha sonra LÖSEV'in de desteğiyle hastalığı yenmeyi başardı. LÖSEV'in iyilik meleği olan Konar, şimdi de kendisi gibi hasta olan ve hastalıktan kurtulan çocuklara yardım ediyor. LÖSEV'in etkinliklerine katılan BAĞIŞ İSTİYOR, YARDIM EDİYOR

LÖSEV'in Denizli'ye gelen İyilik TIR'ında görev alan Nazlı Konar, gönüllü olarak hasta olan çocukların ailelerine ihtiyaç duydukları yardımları dağıttı. Hastalığı boyunca umudunu kaybetmediğini belirten Konar, "Hastalığa 7 yıl önce yakalandım. O zaman 12 yaşındaydım. Çeşitli belirtilerle başladı bu hastalık. Baş ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, boğazımın şişmesi gibi, bu şikayetlerle doktora başvurduğumda, doktorum kan testi sonucunda şüpheli şeyleri gördüğünü söyleyerek bizi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yolladı. Yoğun kemoterapi tedavileri oldu, yüksek risk tedavisi gördüm. Bu nedenle ilik nakli oldum. Çünkü çok şükür, ablamın iliği yüzde yüz uyumluydu. Bu benim için büyük bir şanstı ve 28 Aralık 2009'da ilik nakli başarılı bir şekilde geçti. Bu tarih benim ikinci doğum günüm. Daha sonrasında tabii ki, dikkat süresi başladı. Hastalık süreci boyunca hiçbir zaman moralimi bozmadım, hep umutluydum. Hastalıkta, hep iyileşeceğim zaman gerçekleştireceğim hayallerimi düşündüm. Çok şükür bu hayallerimden bir tanesini gerçekleştirdim. Bu yıl psikolojik, danışmanlık ve rehberlik bölümünü kazandım" diye konuştu.

Hastalığı LÖSEV'in desteğiyle yendiğini ifade eden Konar, "Bu hastalıkta en büyük şansım LÖSEV gibi bir aileye sahip olmamdı. Çünkü bu hastalığı LÖSEV sayesinde hem maddi, hem de manevi açıdan daha kolay atlatmayı başardık. Her zaman manevi olarak bizim yanımızdaydı, maddi destekleriyle de yanımızdaydı. Dolayısıyla babam da bu hastalığı daha rahat atlatmaya sebep oldu. Bu nedenle LÖSEV'e ne kadar teşekkür etsek az olur. Şimdi ben de bu hastalığı atlattım ve hasta kardeşlerime destek oluyorum. Bu nedenle LÖSEV'e destek oluyoruz" diye konuştu.

LÖSEV İzmir İrtibat Bürosu Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Selin Topçuoğlu ise İyilik TIR'ının Denizli'deki LÖSEV'e kayıtlı hastalara yardım ettiklerini, giyim, gıda ve çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastalığı Yendi, İyilik Meleği Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı
    13:57 Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı

    Erzurum polisi, FETÖ'den hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsı gözaltına aldı. İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, öğretmen/özel sektör çalışanı olan H.B. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement