Hastalığını Hobi-el Sanatları Marketinde Unutuyor - Son Dakika
Güncel

Hastalığını Hobi-el Sanatları Marketinde Unutuyor

Hastalığını Hobi-el Sanatları Marketinde Unutuyor

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde oturan 48 yaşındaki Nevriye Çınar, iltihabi bağırsak hastalığı tedavisi görürken doktorunun boş durmaması için yaptığı tavsiyeye uydu.

10.04.2016 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde oturan 48 yaşındaki Nevriye Çınar, iltihabi bağırsak hastalığı tedavisi görürken doktorunun boş durmaması için yaptığı tavsiyeye uydu. Daha önce de severek gittiği Halk Eğitim Merkezi'nin çeşitli kurslarına katılan Çınar, açtığı hobi-el sanatları marketiyle gönüllülere eğitim veriyor hem de ürün satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Çınar, "Burada ağrılarımı unutuyorum. Hobiler bir terapi oluyor" derken işyerinin sağlığına da ne kadar yarar sağladığını söyledi.

Ayvalık İlçe Mal Müdürlüğü'ne atanan eşi Mustafa Çınar ile birlikte geçen yıl Ayvalık'ta taşınan 2 çocuk annesi Nevriye Çınar, daha önce öğrendiği iltihabi bağırsak hastalığı nedeniyle büyük sıkıntı ile karşılaşmasına rağmen yaşama küsmedi. Doktorunun önerilerini dinleyen Çınar, Halk Eğitim Merkezi'ndeki çeşitli kurslarına katılarak el nakışı, boncuk, makine nakışı, ahşap boyama ve takı kurslarında eğitim aldı. Ayvalık'ta taşındığında ise KOSGEB'den kredi desteği alarak ahşap boyamadan keçe nakışına üretim yapan ve el sanatları imalatı için gereken malzemelerin satıldığı bir işyeri açtı. Meraklılara burada eğitim veren Çınar, aynı zamanda elde ettiği gelirle ev ekonomisine katkı da sağlıyor. Ayvalık Fevzipaşa Mahallesi 13 Nisan Caddesi 8'inci Sokak'taki Çınar Hobi Market'te haftanın 5 günü düzenlenen rölyef, resim ve ahşap oyma kursları ise yoğun ilgi görüyor. İşinden keyif aldığını anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"Eşimle 30 yıldır Türkiye'yi geziyoruz. Ortaokul mezunuyum. Babam yurt dışında olduğu için eğitimime devam edemedim. El işlerini çok sevdiğim için Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılarak kendimi yetiştirdim. Hayalim; kendime bir işyeri açmaktı ancak bugüne kadar el işlerimi sadece evimde değerlendirebilmiştim. 2009'da kolon hastalığına yakalandım. Ciddi sağlık sorunlarım sırasında doktorum bana boş durmamamı, bir işle uğraşmamı önerdi. Ben burada ağrılarımı unutuyorum. Hobiler bir terapi oluyor."

İLTİHABİ BAĞIRSAK HASTALIĞI NEDİR?

İltihabi bağırsak hastalığı; nedeni bilinmeyen ve bağışıklık, kalıtımsal nedenler, bağırsağa ait savunma mekanizmalarının bozulması ve çevresel faktörler ile oluştuğu bilinen; 'Crohn Hastalığı' ve 'ülseratif kolit' gibi hastalıkları içeriyor.

- Ayvalıkbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastalığını Hobi-el Sanatları Marketinde Unutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement