Hastane Mr'sız Kaldı, Hastalar Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Hastane Mr'sız Kaldı, Hastalar Tepki Gösterdi

Hastane Mr\'sız Kaldı, Hastalar Tepki Gösterdi

Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren MR (Manyetik Rezonans) Görüntüleme Merkezi’nin yapılan ihale sonucu el değiştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle 5 gündür faaliyet göstermemesi birçok hastayı mağdur etti.

05.01.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren MR (Manyetik Rezonans) Görüntüleme Merkezi'nin yapılan ihale sonucu el değiştirme sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle 5 gündür faaliyet göstermemesi birçok hastayı mağdur etti.

Günde ortalama 250 hastanın faydalandığı Manisa Devlet Hastanesi MR Görüntüleme Merkezi'nin ihale sürecinin bitmesine rağmen hizmete başlamaması nedeniyle kapıdan dönen hastalar duruma tepki gösterdi.

2011 Ekim ayında bir firma tarafından Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan MR Görüntüleme Merkezi'nin ihalesi tamamlandı. İhaleyi alan yeni firmanın 31 Aralık 2014 tarihinde faaliyete geçmesi beklenilirken, ihaleyi kazanan firma, MR Görüntüleme Merkezi'ni yeterli bulmayarak yeni bir merkez yapmaya karar verdi. Söz konusu mevcut görüntüleme merkezi yerine hastanenin arka bahçesinde 90 iş gününde yeni bir görüntüleme merkezi yapılacak olması nedeniyle bir süredir MR hizmeti verilemiyor. Hastane yönetimi konuya ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçınırken, söz konusu yeni yapılması planlanan görüntüleme merkezinin üç ay sonra faaliyete geçeceği bildirildi. Beş gündür hizmet veremeyen merkezin kapısından dönen hastalardan Tarık Tunç, "Manisa Devlet Hastanesine MR çekilmek için geldim ama MR yok deniyor. Diğer hastanelere gittim onlarda çok uzak tarihlere gün veriyor. Yetkililer nerede, neden ilgilenilmiyor bu olayla" dedi.

Bir diğer hasta İsa Coşkun da mağdur olduklarını belirterek, "MR sonuçlarının 4 aydan önce çıkmayacağını söylüyorlar. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine gittiğimiz zaman böyle bir sonucu en az 3 ay sonraya sıra veriyor. En hızlı yer burasıydı. Burası da şuan için hizmet veremediğinden mağdur olduk" diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ndeki MR Görüntüleme Merkezi ve Manisa Devlet Hastanesi MR Görüntüleme Merkezi'nin ihalesini aynı firmanın kazandığını belirterek, mağduriyetin yaşanmaması için firma tarafından Manisa Devlet Hastanesi'ne gelen hastaların Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne araçla taşınacağı belirtildi. Firmaya, Manisa Devlet Hastanesi içerisinde yer gösterildiği ve 90 iş günü içerisinde yeni bir MR görüntüleme merkezinin yapılacağı vurgulandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastane Mr'sız Kaldı, Hastalar Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement