Hastane Müdürü Seda Kurtaran, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Hastane Müdürü Seda Kurtaran, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı

Hastane Müdürü Seda Kurtaran, AK Parti\'den Aday Adaylığını Açıkladı

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Müdürlüğünden istifa eden Seda Kurtaran, AK Parti’den milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı.

14.02.2015 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Müdürlüğünden istifa eden Seda Kurtaran, AK Parti'den milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptı. Kurtaran, "Marka kent İzmir'in oluşturulmasında kadınlarında en önde görev alması gerektiğini düşündüğüm için adayım" dedi.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Hastane Müdürlüğü'nü 4 yıldır başarı ile sürdürdükten sonra, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den İzmir milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Seda Kurtaran, bugün İzmir Birinci Bölge'den aday adaylık başvurusunu yaptı. AK Parti İzmir il binasında coşkulu bir kalabalık ile aday adaylık başvurusunu yapan Seda Kurtaran, daha sonra basın açıklaması yaptı. İzmir'in marka şehir olmasında katkı sağlayacağını belirten Seda Kurtaran, "Bu kutsal yola çıkmamda ilk amacım İzmir'de yaşayan bir birey olarak İzmir'de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına yardımcı olmak. İzmir gibi iş potansiyeli yüksek olan ve her gün göç alan kentimizin marka şehir olmasına katkı koymak için siyasete girdim. Bürokrasinin mutfağından gelen bir kadın olarak eğitim ve iş hayatım boyunca edindiğim bilgiler ile İzmir'in kadınlarının sorunlarına çözüm bulmanın yolunun meclisten geçtiğini ve çözümün merkezinde olmam gerektiğini düşündüm" dedi.

"VATAN VE MİLLETE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM"

Makam için değil; vatana, millete hizmet etmek anlayışı ile yola çıktığını dile getiren Seda Kurtaran, şöyle konuştu: "Siyasetin merkezine varmak için çıktığım bu yolda yaşadığım kentim İzmir'in yarınının şekillenmesinde etkili olmak için bu yola girdim. Bir anne olarak tüm çocukların geleceğini bugünden oluşturmak, bürokrat olarak hayatlarına dokunduğum insanların hayatlarına ve geleceklerine milletvekili olarak onları temsil ederek hizmet etmek amacıyla adayım. Bir kadın olarak mecliste kadınlarla ilgili karar alınırken, İzmir'deki kadınlar için ürettiğim projenin hayata geçmesi için adayım. Marka kent İzmir'in yaratılmasında kadınlarında en önde görev alması gerektiğini düşündüğüm için adayım."

SEDA KURTARAN KİMDİR

Seda Kurtaran, 1969'da Bingöl'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl'de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi'ni kazandı, Sosyal Bilimler ve İşletme Fakültelerini bitirdi. 2013 yılında Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans programını kazandı, "Mobbing ile Bireysel ve Örgütsel Mücadele" üzerine tez yazdı. 1989 yılında Bingöl Sağlık Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başladı, sırasıyla 1994-1997 yılları arasında Konya Taşkent Sağlık Ocağı'nda, 1997-1999 yılları arasında Malatya Arguvan Sağlık Ocağı'nda, 1999-2002 yılları arasında Sakarya Karapürçek Sağlık Grup Başkanlığı'nda görev yaptı. 2003-2007 yılları arasında Manisa Akhisar Devlet Hastanesi'nde Müdür Yardımcılığı ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde müdür olarak görev yaptı. 2007-2011 yılları arasında İzmir Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde müdür olarak çalıştı. 2011'de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı Şube Müdürlüğüne atandı. 2011 Aralık ayından itibaren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinde Hastane Müdürü olarak görev aldı. İngilizce bilen Kurtaran, evli ve üç çocuk annesidir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hastane Müdürü Seda Kurtaran, AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement