Hastane Odasında Bayram Neşesi - Son Dakika
Yerel

Hastane Odasında Bayram Neşesi

Hastane Odasında Bayram Neşesi

İzmir'de, kanser hastası çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tedavi gördükleri hastanede kutladı.

22.04.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastası çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirmek Vakfı'nın (KİTVAK) hastane oyun odasında düzenlediği etkinlikte kanserle mücadele eden çocuklar, Karagöz-Hacivat gösterisi izledi, oyun oynadı ve "bayram pastası" kesti.

Bazı çocukların serumlarıyla katıldığı etkinlikte 5,5 yaşındaki Ege Mergen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda arkadaşlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu, ancak bir sonraki bayramda okulda olmak istediğini anlattı. Ege, "Gelecek yıl da balon üflemek, eğlenmek bir de iyileşmek istiyorum" dedi.

Ege'nin annesi Nazan Ceylan da çeşitli rahatsızlıkların ardından oğluna 2013 yılının nisan ayında lösemi tanısı konulduğunu ve ilk tedavinin ardından hastalığın tekrarladığını belirtti.

Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde yeniden tedaviye başladıklarını ve doktorların iyileşmek için "kemik iliği kök hücre naklini" tek yol olarak gösterdiğini ifade eden Ceylan, "Hastalık sürecinde benim de maddi manevi çok desteğe ihtiyacım oldu ama durumu benden kötü olanlar var ama bizim isteğimiz kemik iliği bankalarının kurulması. Bizim şikayetimiz donör bulunamamasıdır" şeklinde konuştu.

2,5 yaşında hastanede ilk bayram

Eğlence boyunca dans edip şarkılar söyleyen 2,5 yaşındaki Kerem'in annesi Duygu Çevik de oğlunun hastanede 3 aydır Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti.

Kerem'in hastanede geçirdiği ilk bayramı olduğunu kaydeden Duygu Çevik, "Şu an ilaç tedavisi alıyoruz. Bizim için bayram eğlencesi buruk geçiyor. Dışarıda daha güzel bayramlarımız olsun istiyoruz, hep gülsün, koşsun istiyoruz" dedi.

"Oyun alanına gelemeyenler de var"

KİTVAK Yönetim Kurulu Üyesi İklil Ulueren de amaçlarının kanserle savaşan çocukların ve ebeveynlerinin elinden tutmak istediklerini kaydetti.

Ulueren, Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ni 2004 yılında hizmete açtıklarını ve hasta konuk evi projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastane Odasında Bayram Neşesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement