Hastane Önünde Halaylı İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Hastane Önünde Halaylı İş Bırakma Eylemi

Hastane Önünde Halaylı İş Bırakma Eylemi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde çalışan Türk Sağlık Sen ve SES üyeleri, haklarını alamadıklarını iddia ederek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

23.07.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi'nde çalışan Türk Sağlık Sen ve SES üyeleri, haklarını alamadıklarını iddia ederek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Hastane poliklinikleri girişinde sloganlar atan çalışanlar, halaylar da çekerek ilginç görüntüler oluşturdular.

Mesai başlangıcıyla birlikte hastane önünde toplanmaya başlayan çalışanlar, sloganlar atıp, halaylar çekerek hastane yönetimini protesto ettiler. Burada çalışanlar adına açıklamalarda bulunan SES iş yeri temsilcisi Arzu Senem, hastane yönetimine tepkilerini duyurmak için böyle bir eylemi yaptıklarını ifade ederek, "Bizler sağlık emekçileri olarak Mersin halkına gece gündüz demeden çoğu kez yemek bile yemeden ailemizden ve hayatımızdan fedakarlık yaparak hizmet vermekteyiz. Kentimizin koşulları gereği daha iyi hizmet vermek için birçok özveride bulunduk. Halkın olan bu hastanenin halka hizmet vermesi için sorunlarımızı taşınma nedeniyle hep öteledik. Ama bu sorunlar performansımızı olumsuz etkilemeye, mutsuz, üzgün yüzlerle sağlık hizmeti vermeye bizleri zorladı" dedi.

Hastanede sorunlar kadar çözümlerin de olması gerektiğini hep söylediklerini vurgulayan Senem, "Bizler temizlik personelinden hasta bakıcısına, hemşiresinden doktoruna, memurundan diğer sağlık personelleri ile bu hastanede ekip hizmeti veriyoruz. Bu ekip hizmetini nöbetlerde, mesailerde yerine getirirken özveri ile aile olduğumuzun bilincinde vermekteyiz" diye konuştu.

Türk Sağlık Sen iş yeri temsilcisi Burcu Gürbüz ise sorunların çözümü adına tüm iletişim kanallarını her zaman kullandıklarının altını çizerek, "Ama gördük ki sorunlarımız artmış, çözümlerimiz azalmış ve 2011 yılından bu yana bir adım bile atılmamıştır. Kurum ve şirket yöneticileri çalışanlara grev kararımızdan sonra baskılar uygulamış ve uygulamaya devam etmektedir. Bu yapılanlara karşılık bilinmelidir ki işten atmayla, tutanak tutmayla tehdit etmek tüm çalışanlara yapılan çaresiz söylemlerdir. Bunu kabul etmiyor bu söylemler ve eylemler devam ederse bunun peşini bırakmayacağımızı kararlılıkla eylemlerimizin devam edeceğini buradan kamuoyuna duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından çalışanlar sloganlar atıp halaylar çekerek eylemlerini sürdürmeye devam etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastane Önünde Halaylı İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement