Hastanede Bebekler Karıştı - Son Dakika
Güncel

Hastanede Bebekler Karıştı

Kocaeli'nde "Zeynep" adını verdikleri bebeklerinin hastanede başkasıyla karıştırıldığını iddia eden çift, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

29.01.2015 13:13  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Ok çifti, hastanede dünyaya gelen "Zeynep" adını verdikleri bebeklerinin, başkasıyla karıştırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Baba Şenel Ok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Darıca Farabi Devlet Hastanesinde geçen yıl 23 Aralık'ta doğum yaptığını belirterek, kız bebeklerinin eşinin hamileliği süresince yapılan testlerde sağlıklı olduğunu, doğumun ardından bazı rahatsızlıklar görüldüğünü iddia etti.

Ok, bebeğin kan grubunun kendisi ve eşiyle uyuşmadığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Doğumdan bir gün sonra hastaneden çıkış yapıp eve gittik fakat evimize gittiğimizde çocuğun ayaklarının sarılı olduğunu gördük, sürekli ağlıyordu. Ayaklarını açtığımızda ödemli olduğunu gördük. Aynı akşam Darıca Farabi Devlet Hastanesine yeniden götürdük. Bebeği 'hiçbir şeyi yok' diye gönderen, isminin Candan olduğunu öğrendiğimiz doktor, bu kez bize bebekte 'Turner sendromu' olduğunu söyledi. Ardından rapora başka doktorun kaşesini vurdu. Turner sendromu, bebeklerde kromozom eksikliğinden kaynaklı bir hastalık."

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kromozom analizinde de aynı teşhisin konulduğu bilgisini veren Ok, bunun üzerine Farabi Devlet Hastanesine dilekçe yazdığını, süreçle ilgili bilgi istediğini ancak kimsenin geri dönüş yapmadığını ileri sürdü.

Ok, ayakları kararan bebeğe götürdüğü özel hastanede "sepsis neonatal" tanısı da konulduğuna dikkati çekerek, " Pendik'te bulunan hastaneye sevk ettiler ve bebek burada bir hafta yoğun bakımda kaldı, sonra taburcu edildi. 9 ay anne karnında sağlam ve sağlıklı olan bebek, doğduktan sonra hastalıklı çıktı. Bebeğin hastanede değiştirilmiş olabileceği şüphesini taşıyoruz" ifadesini kullandı.

Bebeğe özel hastanede yapılan testte, çocuğu doğuran annenin 30 yaşında ve ilk çocuğu olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa eşimin ikinci gebeliği ve ayrıca 23 yaşında. Tüm tespitler gösteriyor ki bebek bize ait değil. Bunun için de Darıca Farabi Devlet Hastanesi hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum ve DNA testi yapılmasını istedim. DNA testiyle her şeyin ortaya çıkacağını umuyorum. Bizi mağdur edenler hakkında tüm hukuki yolları kullanacağım."

Anne Zekiye Ok da doğumdan sonra hastanede bir gece kaldığını ve ertesi gün taburcu edildiğini belirterek, "Bu çocuğun benim olmadığından şüpheleniyorum. Bize ve bu çocuğa acı çektirenlere Allah da acı çektirsin" dedi.

Hastane yönetimi, idari soruşturma başlattı

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hikmet Yaşar da iddialar üzerine hastanede idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

"Böyle bir durum varsa öncelikle DNA testinin yapılması gerekir" diyen Yaşar, "Test sonucunda problem varsa hem idari hem de adli boyutta gereken soruşturmalarımızı yaparız. Şenel Bey, DNA testinin sonucunu beklemeden sürekli bir yerlere başvurup iddialarında ısrarcı oluyor. DNA testini bir türlü yaptırmıyor" ifadesini kullandı.

Ailenin başvurusu üzerine başlattıkları idari soruşturmanın sonuçlanmak üzere olduğuna işaret eden Yaşar, şunları kaydetti:

"Somut olmayan delillerle, iftira attığı ve yalan beyanda bulunarak hastanemizi töhmet altında bıraktığı için Şenel Ok hakkında suç duyurusunda bulunacağız. DNA testinde olumsuz bir şey çıkarsa, sonuna kadar onun yanında oluruz. Kim sorumluysa, sonuna kadar takipçisi olacağız. Suçlu varsa sonuna kadar cezalandırılır." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastanede Bebekler Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement