Hastanede Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Hastanede Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

Hastanede Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasında çıkan yangın paniğe neden oldu.

24.01.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-3 binasının zemin katında bulunan, sistemi besleyen aküler patladı. Akülerin patlaması yangına neden oldu. Yangının büyümesi ve dumanların yayılması hastanede paniğe neden oldu. Hastane çalışanlarının hızlı ve zamanında hasta nakillerini yapması olası bir faciayı önledi.

Yangınla birlikte olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Hastanenin bodrum katında bulunan akülerin patlaması nedeniyle çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın çıkan bölümde elektriklerin kesik olması ve dumanlardan dolayı itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Uzun süren müdahalenin ardından yangın kısmen söndürüldü ancak binayı saran dumanlar paniğe neden oldu.

Hastane çalışanları yatan hastaların tahliyesini seri bir şekilde yaptı. Hastalar sedyeler ve tekerlekli sandalyelerle bahçeye çıkartıldı. Hastane bahçesine yönlendirilen onlarca ambulans sürekli hasta tahliyesi yaptı. Tahliye edilen hastalar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binasına sevk edildi. Hasta ve hasta yakınları yaşadıkları şok nedeniyle tedirginlikleri yüzlerine yansıdı. Yangın yerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan ve diğer yöneticiler hastaneye geldi.

Prof. Dr. Mehmet Turgut, hastaların sorunsuz bir şekilde tahliye edildiğini belirterek, "Kesik bir duman olduğunu gördük. Yangın olduğunu fark ettik; sistem odasından fark edince önce kapıları açtık. Yangın yerine itfaiyeyi çağırdık. Tüm hastaları el birliği ile tahliye ettik. 10 çocuğumuzu hastanemizin diğer binasına, kalanlarını ana binaya gönderdik. Hastalarımızda sıkıntı yok. Yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastanede Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement