Hastanede "Deprem" Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Hastanede "Deprem" Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Hastanede "Deprem" Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde senaryo gereğince 7.2 şiddetindeki depremin ardından yaralıların tahliye edildiği tatbikat gerçeği aratmadı.

17.10.2012 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde senaryo gereğince 7.2 şiddetindeki depremin ardından yaralıların tahliye edildiği tatbikat gerçeği aratmadı.

Bolu Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan, Bolu Belediyesi İtfaiyesi, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin katılımıyla İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat kapsamında, hastane afet planı, sivil savunma planları, ekiplerin ve çalışanların olağan dışı durumlara hazırlıklı olma durumları, deneyim ve pratik kazanmalarına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Tatbikat kapsamında tahliye, kurtarma, ilk yardım, söndürme ve Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddelere(KBRN) karşı alınacak önlemler gözden geçirildi.

Senaryo gereğince depremin ardından hastane çalışanları ve hastalar hastaneyi boşalttı. Oluşturulan kriz masasının yönlendirmesiyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma, Sivil Savunma ve Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri ilk etapta hastane içerisinde çıkan yangına müdahale ederek söndürme çalışması başlattı. Hastane içinde dumandan etkilenen ve yaralananlar tahliye edilirken, yaralılar sağlık ekiplerinin yardımı ile ambulanslara taşındı. Dumandan etkilenen hastane çalışanlarına kurulan çadırlarda oksijen verilirken, hastanenin 3'üncü katında mahsur kalanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Gerçeği aratmayan tatbikatın ardından durum değerlendirilmesi yapıldı.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, hastanede afet planına uygun olarak hastane ve çevresinde meydana gelebilecek bir afet durumunda hastanenin boşaltılması, yaralıların kabulü ve ilk yardımla ilgili tatbikat yapıldığını söyledi. Senaryo gereğince yoğun bakım ünitesinden ve diğer bölümlerden hastaların nakledildiğini anlatan İka, "Tedavi yerlerine hızlı bir nakil sağlandı. Aynı zamanda dışarıda kimyasal maddeye maruz kalmış bir kişinin de hastaneye nasıl kabulünün yapıldığının, hangi aşamalardan geçtiğini gördük" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz

Yayıncı: Atakan Çelik - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastanede 'Deprem' Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı.

  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu, Hatay'daki okulun ihtiyaçlarını karşılamak için iftar sofrası düzenledi. Öğrencilerin burslarından artırdıkları paralarla destek verildi. Okulun yenilenmesi için 10-14 Mayıs tarihlerinde bölgeye gidilecek.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.


Advertisement