Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı

Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.(UMKE) ve Fethiye Belediyesi İtfaiye ekipleri işbirliğince tatbikat gerçekleştirildi.

19.07.2012 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Acil ve Afet Derneği (ACAD) tarafından hastane personeline verilen iki günlük eğitim sonrasında, ACAD, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi

(UMKE) ve Fethiye Belediyesi İtfaiye ekipleri işbirliğince tatbikat gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, Ölüdeniz'de 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle, hastanedeki hastalar ve personel tahliye edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etti.

ACAD Genel Başkanı İlhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009'dan bu yana akademik çalışmalara önem veren bir dernek olduklarını söyledi.

Acil ve afet konularında geniş katılımlı bilimsel çalışmalar yaptıklarını belirten Öztürk, "Bu güne kadar aralarında üniversite hastanelerininde bulunduğu 13 hastanenin afet planlarını yaptık. Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikeler ve kazalarla ilgili bu tatbikatımızda senaryo gereği laboratuvarda kimyasal sızması oldu, yangın çıktı ve patlama meydana geldi. Kimyasala maruz kalan yaralılar arındırılarak tedavileri gerçekleştirildi. Böyle bir tatbikat zannediyorum Muğla'da ilk kez yapıldı" diye konuştu.

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Aynacı ise Afet Planı Eğitimi ve Deprem Tatbikatı kapsamında 137 hastane personeline 2 günlük eğitim den geçirdiklerini ifade etti.

Hastane olarak doğal afetlere karşı hazır olduklarını göstermek için böyle bir tatbikat düzenlediklerini dile getiren Öztürk, "Hastanemiz personelini olabilecek her türlü afete karşı hazır olmalarını istiyoruz. Bu nedenle bu eğitimi ve ardından tatbikatı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz aylarda Fethiye'de meydana gelen deprem bizim tedbirli olmamız gerektiğimizin bir işaretiydi" dedi.

Öte yandan, sağlık ekipleri ve itfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikatı vatandaşlar meraklı gözlerle izledi.

Muhabir: Osman Akça/ Utku Uçrak

Yayıncı: Tarkan Demir - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastanede Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement