Hastanede Doktorun Darp Edilmesi Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Hastanede Doktorun Darp Edilmesi Davasında Karar

Rize'de parmağı kesilen bir yakınını getirdiği hastanede tartıştığı doktoru yaraladığı, tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

26.04.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de parmağı kesilen bir yakınını getirdiği hastanede tartıştığı doktoru yaraladığı, tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Rize 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık İ.K. ile doktor R.Ş. katıldı. Doktor R.Ş'nin avukatı Fulya Konrat Helvacı da duruşmada hazır bulundu.

Savunması alınan sanık İ.K, 30 Nisan 2014'te gerçekleşen olay günü, ağabeyinin oğlunu kesilen 3 parmağı kopmak üzereyken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne getirdiğini belirterek, "Hastanede çocuk bağırıyordu, doktor R.Ş. de bağırmamasını söylüyordu. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. O anki sinirle hakaret ve tehditte bulunmuş olabilirim ama kendisine vurmadım ancak boğazına sarılmış olabilirim, pişmanım" dedi.

Olayın ardından R.Ş'den özür dilediğini de anlatan İ.K. beraatını istedi.

Doktor R.Ş. ise aynı hastanede ortopedi asistanı olduğunu, olay günü acil servise buradaki sağlık görevlisi arkadaşlarına yardımcı olmak için uğradığı sırada İ.K'nin parmağı kesilen yakınına müdahale ettiğini anlattı.

Söz konusu hastanın parmaklarında kan dolaşımı olup olmadığını belirlemek için parmak uçlarına iğne batırdığını ve bu işlemi yapmadan önce hastayı bilgilendirdiğini belirten R.Ş, "Hasta parmaklarına iğne batırdıktan sonra refleks olarak acısından dolayı bağırdı ancak bana tepki göstermedi ancak hastanın yakını İ.K. bana 'zaten eli kesik neden iğne batırıyorsun' diyerek tepki gösterdi. Ben de İ.K'ya neden iğne batırdığımı anlatıp hastanın yarasını pansumanla kapatıp başka bir ortamda müdahale etmeyi önerdim. Sanık da 'ne pansumanı' deyip aşırı tepki gösterip boğazıma sarıldı ve iterek beni duvara vurdu" diye konuştu.

R.Ş, araya giren diğer doktorların olayı yatıştırılması sonrası İ.K'nin yanına giderek hastaya müdahale etmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, İ.K'nin bunun üzerine tekrar kendisine vurup tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu savundu. Olaya ilişkin tanıklar da sanığı suçlayıcı yönde ifade verdi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı, "kasten yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan 11 ay 20 gün ve "tehdit" suçundan 5 ay olmak üzere toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, İ.K'nin başka suçtan sabıkalı oluşu ve mahkemede bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması sebebiyle, sanığın cezasının ertelenmesine ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Sanığın cezasını cezaevinde çekmesine karar veren mahkeme, sanık hakkında hapis cezasının bitmesinin ardından da bir süre denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastanede Doktorun Darp Edilmesi Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı
    22:43 Çorum'da yapılan asayiş uygulamasında aranan şahıslar yakalandı, alkollü araç kullananlara ceza uygulandı

    Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında, aranması bulunan 2 şahıs yakalandı. Ayrıca, alkollü araç kullanan 13 sürücüye toplamda 153 bin 710 lira ceza kesildi. Uygulama kapsamında yapılan trafik kontrollerinde ise 125 araç sorgulandı ve 2 araç trafikten men edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda 3 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 3 adet kesici ve delici alet ile tabancalara ait fişek ve 14 adet sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.

  • Gaziantep'te cinayet suçundan hapis cezası bulunan zanlı jandarma tarafından yakalandı
    22:34 Gaziantep'te cinayet suçundan hapis cezası bulunan zanlı jandarma tarafından yakalandı

    Gaziantep'te cinayet suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.S., Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Armutlu ilçesinde yakalandı. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

  • Muğla'da firari hükümlü yakalandı
    22:34 Muğla'da firari hükümlü yakalandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü E.S., Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. E.S., işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı
    22:34 Yalova'da çıkan orman yangınına sebep olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı

    Yalova'nın Termal ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili soruşturma devam ederken, yangına sebep olduğu iddia edilen E.K. isimli kişi ormanlık alanda saklanırken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Zanlının ifadesinde yangının ısınmak amacıyla yaktığı ateşten çıktığını söylediği öğrenildi. E.K. jandarmadaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    22:33 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara başladı. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Tedbirler alınmaya devam ediyor.


Advertisement