'Hastanede İhmal İddiası' Davası Sürüyor - Son Dakika
Güncel

'Hastanede İhmal İddiası' Davası Sürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 yıl önce menenjitten kaybettiği oğlunun ölümünde doktor ihmali bulunduğunu iddia eden anne, hukuk mücadelesi veriyor.

10.12.2014 11:19  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te yaşayan Fatma Ayvazoğlu (58), 5 Temmuz 2011 tarihinde askerden dönen oğlu Ayvaz Ayvazoğlu’nu (23) İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde beyin iltihabı rahatsızlığı nedeniyle kaybetti. Ayvazoğlu, oğlunun hayatını kaybetmesinde Marmaris Devlet Hastanesi’nde görevli doktorların ihmali olduğunu ileri sürerek, Sağlık Bakanlığı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre Ayvazoğlu, acil serviste görevli doktorun verdiği ilaçları kullandı. Ancak ilaçlar işe yaramadı. Genç adam, rahatsızlığının daha da artması üzerine yeniden hastaneye başvurdu. Ayvazoğlu hastaneden ayrıldıktan sonra yeniden fenalaştı. Aynı gece yine acil servise başvurdu. Hastanedeki görevli doktorlar ertesi gün hastaneye gelmesini, intaniye servisine başvurmasını söyledi. Ertesi gün hastanede fenalaşan Ayvaz, intaniye servisine yatırıldı. İki gün hastanede kalan genç adam, beyin iltihabı şüphesiyle Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne sevk edildi. Bu hastanede de 4 gün yattıktan sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilen genç, burada beyin iltihabından hayatını kaybetti.

Oğlunun ölümüyle perişan olan Fatma Ayvazoğlu, uzun süre kendine gelemedi. Acılı anne, oğlunun ölümünde Marmaris Devlet Hastanesi’nde görevli doktorların ihmali olduğu iddiasıyla, önce Sağlık Bakanlığı ardından da 9 Nisan’da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’nda dosya açıldı. Muğla Adli Tıp Kurumu verdiği raporda doktorların kusuru olmadığını söyledi. Bu rapora Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz edildi. Mahkeme itirazı haklı buldu. Daha ayrıntılı araştırılması istemiyle Başsavcılık, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi. İstanbul’daki bilirkişi heyeti de olayda doktorların kusuru olmadığı yönünde rapor yazdı. Ayvazoğlu ailesi bu rapora da itiraz etti. Mahkeme tebligat eksikliği nedeniyle henüz itirazla ilgili kararı vermedi.

"SONUÇ ALAMAZSAM ANKARA'YA GİDECEĞİM"

Acılı anne Ayvazoğlu,oğlunu kaybetmekten dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirterek, “Oğlum geceleri rüyamda 'anne hakkımı ara' diyor. Benim yavrum doktorların ihmali sonucu öldü. Oğlumun ölümünden sonra sağlığım bozuldu Hasta halimle adliye kapılarında hukuk savaşını sürdürüyorum. Adaletin oğlum için tecelli etmesini bekliyorum. Sonuç alamazsam Ankara’ya Adalet Bakanı ve Başbakana gidip derdimi anlatacağım” dedi.

VURAL EFECİK

MUĞLA 

\'Hastanede İhmal İddiası\' Davası Sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Hastanede İhmal İddiası' Davası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement