Hastaneden Kaçırılan Bebek - Son Dakika
Güncel

Hastaneden Kaçırılan Bebek

Hastaneden Kaçırılan Bebek

Çanakkale’de, perşembe günü devlet hastanesinden 1 günlük bebeği kaçırdığı iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıbba sevk edildi.

20.11.2015 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, perşembe günü devlet hastanesinden 1 günlük bebeği kaçırdığı iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıbba sevk edildi. Olayla ilgileri olmadığı belirlenen diğer iki kadın ise serbest bırakıldı.

Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu Ek Binası'ndaki Kadın Doğum Servisi'nden perşembe günü Fatma ve Orhan Bozkurt çiftinin dünyaya gelen ikiz bebeklerinden erkek olanını kaçırdığı iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç., ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adlı Tıp Kurumu'na sevk edildi. A.Ç.'nin bütün olayı tek başına gerçekleştirdiğini anlattığı öğrenildi. Bunun üzerine, şüpheli olarak gözaltına alınan Y.S. ile anne Z.S. serbest bırakıldı.

İddiaya göre, 6 aylıkken bebeğini düşüren A.Ç., bu durumu eşine ve ailesine söyleyemedi. Psikolojisi bozulan A.Ç., doğum zamanı yaklaştığında bebek kaçırma olayını planladı. Bir gün önce hastaneye giderek keşif yaptığı öne sürülen A.Ç., olay günü hemşire önlüğüyle servise girerek bebeği alıp hastaneden ayrılarak evine gitti. Ardından da arkadaşı olan S.Y.'yi arayıp doğum yaptığını söyleyerek yanına çağırdı. S.Y. de annesi Z.Y. ile birlikte A.Ç.'nin evine gitti. Anne Z.Y., A.Ç.'nin iyi olmadığını görünce Esenler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdü. Buradaki doktorlar 1 günlük bebekten şüphelenip polisi çağırınca 3 kadın yakalandı.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen kadınlardan A.Ç., Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesi'nde, diğer iki şüphelinin konuyla ilgisi olmadığını söyledi. Mahkeme, ruh sağlığının bozulduğunu ve pişman olduğunu söyleyen A.Ç.'nin ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan diğer iki kişi ise serbest bırakıldı.

Serbest kalan iki kadının avukatı Çağdaş Bakır, müvekkillerinin olayla alakaları olmadığını söyledi. Av. Bakır, A.Ç.'nin kendilerini davet etmesi üzerine iki müvekkilinin taksiyle A.Ç.'nin evine gittiğini, taksi kamera kayıtlarında da bu olayın göründüğünü anlattı. Bakır, A.Ç.'nin, müvekkiline, 'ikiz çocuğum vardı. Evde doğum yaptım. Biri öldü biri sağ' diyerek davet ettiğini, Müvekkillerinin evde doğum izi olmadığını, çocuğun da göbek bağının kesilmemiş olduğunu görünce hastaneye gitmeyi teklif ettiklerini, A.Ç.'nin ise hastane yerine Esenler Aile Sağlığı merkezine gitmeyi istediğini söyledi.

A.Ç.'nin avukatı Gültekin Yıldız da müvekkilinin yaşanan olay nedeniyle pişmanlık duyduğunu kaydetti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastaneden Kaçırılan Bebek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement