Hastanelerdeki Kağıt İsrafı İçin Dijital Proje - Son Dakika
Yerel

Hastanelerdeki Kağıt İsrafı İçin Dijital Proje

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin, Sağlık Bakanlığının yeni projesi ile hastaların artık kendi verilerine ulaşabileceklerini söyledi.

24.11.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin, Sağlık Bakanlığının yeni projesi ile hastaların artık kendi verilerine ulaşabileceklerini söyledi.

Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerde kağıt israfının önüne geçilmesi amacıyla başlatılan yeni proje sayesinde hastane ve sağlık birimlerinde kağıt kullanılmayacağını belirtti.

Bunun için Çanakkale'de pilot bölge olarak Ezine Devlet Hastanesi'nin belirlendiğini anlatan Sezgin, şunları kaydetti:

"Bu faaliyet kırtasiye masraflarını minimalize edilmesini sağlayacaktır. Ezine Devlet Hastanesinde bu sistemde her hastanın başında dokunmatik  ekran ve bir bilgisayar olacak. Hastayla ilgili bütün veriler teşhis ve tahliller, tedaviler burada yer alacak. Ayrıca hekim ve hemşirelerde de bir tablet olacak. Hekimler ve hemşireler verdikleri ilaçları ve tedavileri bu tabletler aracılığıyla bilgisayara kaydedecekler bu durum hem çalışan hem de hasta memnuniyetine olumlu katkı sağlayacak bir uygulamadır. Türkiye genelinde 7 ilde stage 6 olan hastanelerimize Ezine Devlet Hastanesi'nin de dahil olması hepimizi gururlandırmıştır."

Pilot bölgedeki çalışmanın başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Sezgin, "2016'nın Nisan ve Haziran ayları arasında Ezine Devlet Hastanesinde 6-8 saatlik yerinde değerlendirme alt yapı çalışması yapılması karar verilmiştir. Bu uygulama gibi Çanakkale'de yeni Çanakkale Devlet Hastanesi ve sıradaki diğer hastaneler için çalışmalar devam edecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastanelerdeki Kağıt İsrafı İçin Dijital Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement