Hastanelerin Kalite Puanları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Hastanelerin Kalite Puanları Açıklandı

Hastanelerin Kalite Puanları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Adıyaman'daki hastanelerde yapılan kalite değerlendirme puanları açıklandı.

10.02.2014 16:32  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Adıyaman'daki hastanelerde yapılan kalite değerlendirme puanları açıklandı.

Kalite değerlendirmelerinde Kahta Devlet Hastanesi 93, Adıyaman Ağız ve Diş Hastanesi 90, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi 89, Besni Devlet Hastanesi 75, Gölbaşı Devlet Hastanesi 69, Çelikhan Devlet Hastanesi 68 puan aldı.

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, denetlemeden geçen hastanelerin geçen yıllara oranla çok başarılı bir performans çizerek, yüksek puan aldıklarını dile getirdi.

Hüseyin Şen, kalite denetiminde fiziki yapıdan daha önemli olan konunun hizmetin kayıt altına alınmasının olduğuna işaret ederek, "Bu yıl yapılan değerlendirmede alınan puanlar yüksek. Bu yıl Çelikhan Devlet Hastanesi ilk kez değerlendirmeye tabi tutuldu. Bazı hastanelerde devam eden tadilatlara rağmen aldıkları puanlar çok iyi. Bundan önceki değerlendirmede 55-60 puan alan Eğitim ve Araştırma Hastanesi farklı binalarda faaliyet göstermesine rağmen bu yıl 89 puan aldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adıyaman'ın hasta yükünün yüzde 70'ini taşıyor. Aldığı puan ciddi bir başarı anlamına geliyor. Değerlendirmede hastanın hastaneye girişinden itibaren aldığı hizmetin kayıt altına alınması, taahhütlerin zamanında yerine getirmesi ve hastaya kaliteli hizmet sunulması, fiziki yapı gibi konular dikkate alınıyor" dedi.

Şen, Türk Tabipler Birliği tarafından bağımsız yapılan çalışmada ise Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kendi sınıfında Türkiye 3.'sü olduğunu kaydetti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastanelerin Kalite Puanları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement