Hastaydı, 6 Yıl Evde Eğitim Aldı, Fen Lisesi'ni Kazandı - Son Dakika
Güncel

Hastaydı, 6 Yıl Evde Eğitim Aldı, Fen Lisesi'ni Kazandı

Hastaydı, 6 Yıl Evde Eğitim Aldı, Fen Lisesi\'ni Kazandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde sağlık sorunları yüzünden 6 yıldır okula gidemeyen ve eğitimini evde alan Osmanbey Ortaokulu son sınıf öğrencisi Nursema Cura, önemli bir başarı elde ederek Simav Fen Lisesi'ni kazandı.

21.09.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde sağlık sorunları yüzünden 6 yıldır okula gidemeyen ve eğitimini evde alan Osmanbey Ortaokulu son sınıf öğrencisi Nursema Cura, önemli bir başarı elde ederek Simav Fen Lisesi'ni kazandı.

Doktorların 'bronşektazi obiterans' tanısı koyduğu, akciğer yetmezliği nedeniyle okula gitmesinin sakıncalı bulunduğu Simav Osmanbey Ortaokulu son sınıf öğrencisi Nursema Cura, 6 yıldır eğitimi okul yerine Hisarardı Mahallesi Mustafa Kemal Bursa Sokak'taki evlerinde alıyor. 6 yıl boyunca solunum cihazına bağlı bir şekilde evinde eğitim alan ve TEOG sınavlarına da evinde giren Nursema Cura, Fen Lisesi'ni kazanmasında en büyük etkenin öğretmenlerinin kendisine bir baba şefkatinde yaklaşması olduğunu söyledi. Annesi Şaziye Minaz'ın da kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Nursema Cura, bundan sonraki eğitimini Fen Lisesi'nde arkadaşları arasında sürdüreceğini ve genetik mühendisi olmak istediğini bildirdi.

AZMİN ZAFERİ

Nursema'ya 6 yıl boyunca evinde eğitim veren İngilizce öğretmeni Cemal Zengin, "Nursema'nın elde ettiği eğitim başarına azmin zaferi demek gerekiyor. Solunum cihazına bağlı 6 yıldır evinde eğitim alan öğrencimiz şimdi Fen Liseli oldu. Çok mutluyum" dedi.

Nursema Cura'nın Türkçe öğretmeni Adnan Urgancı ise, "Nursema'nın eğitimde arkadaşlarından geri kalmaması için evlerine severek ve isteyerek gelip gittim. Şimdi Fen Lisesi'ni kazanması beni gururlandırdı" dedi.

Nursema Cura'nın annesi Şaziye Minaz, kızına eğitim vermek için eve gelip ders anlatan öğretmenlerine teşekkür ederek, "Onlar Nursema'yı diğer öğrencilerden hiç ayırmadılar. Ayrıca kızıma evde eğitim olanağı sunan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şirikçi'ye de teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Ancak yönetmelik gereğince kızım Nursema bundan sonraki lise eğitimini ev yerine okulda alacak. Umarım sağlığı bozulmaz" diye konuştu.

Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Resul Çatal, Simav'da evde eğitim alan 2 öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Nursema ile gurur duyduklarını belirten Çatal, büyük başarısı nedeniyle öğrenciyi tebrik etti. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastaydı, 6 Yıl Evde Eğitim Aldı, Fen Lisesi'ni Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement