Hatay Amanoslar'da 90 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Hatay Amanoslar'da 90 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi

Hatay Amanoslar\'da 90 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi

Amanoslar'da 90 kilo patlayıcı ele geçirildi HATAY'daki PKK'lıların barındığı Amanos Dağları'nda terör örgütüne ait olduğu belirlenen 90 kilo patlayıcı ele geçtirildi.

18.03.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amanoslar'da 90 kilo patlayıcı ele geçirildi

HATAY'daki PKK'lıların barındığı Amanos Dağları'nda terör örgütüne ait olduğu belirlenen 90 kilo patlayıcı ele geçtirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün Belen ve Arsuz ilçeleri arasında kalan Amanos Dağları'nın sarp ve ormanlık alanlarda terör örgütünün muhtemel barınma yerleri ve sığınaklarına yönelik operasyon başlattı. Jandarma Özel Harekat Timi'nin de destek verdiği operasyonda ormanlık alana gizlenmiş 4 ayrı sığınak saptandı. Buralarda yapılan aramada 3 bidon içine sıkıştırılmış 90 kilo patlayıcı, 4 uzaktan komuta düzeneği, 3 metre saniyeli fitil, 5 kullanıma hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, 1 jeneratör, 14 mekanik kapsül, 5 piknik tüp, 700 metre kablo, 108 kilo muhtelif gıda maddesi, 10 tıbbi malzeme, 56 inşaat alet ve malzemesi ele geçirildi. Patlayıcı ve diğer malzemeler olay yerinde imha edildi.

VALİ: SICAK TEMAS OLMADI

Hatay Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma birimlerinin eğitilmiş köpeklerin de yardımıyla sığınak ve mühimmat ele geçirildiğini söyledi. Vali Topaca, operasyon esnasında herhangi bir sıcak temas sağlanmadığını, güvenlik güçlerinin bölgedeki incelemelerinin devam ettiğini, Hatay halkının huzuru ve güvenliği için ekiplerin gece-gündüz demeden çalışmaya devam ettiğini söyledi. Aynı bölgede jandarma ekiplerinin 3 Şubat'ta yaptığı operasyonda da 10 kilo patlayıcı madde ele geçirilmişti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet EZER-Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-

===========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Amanoslar'da 90 Kilo Patlayıcı Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement