Hatay Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz ilçesine bağlı Höyük Mahallesi'nde sel felaketinden dolayı hasar gören köprünün temelini attı.

04.04.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Arsuz ilçesine bağlı Höyük Mahallesi'nde sel felaketinden dolayı hasar gören köprünün temelini attı.

Savaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Arsuz'un çoğu mahallesinde asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yapılacak köprünün 24 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde olacağını ifade eden Savaş, Hatay için planlanan 25 sosyal tesisin 7'sinin Arsuz ilçesine yapılacağını kaydetti.

Sel felaketinden dolayı Erzin ve Arsuz ilçesinde 2 köprünün zarar gördüğünü vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:

"Diğer ilçeler gibi Arsuz'da Hatay Büyükşehir'den hak ettiği hizmeti alacak. Bizim tek amacımız hemşehrilerimize hizmet etmek ve işi sağlam yapmak. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile köylerimiz ilk kez beton asfaltla tanışıyor. Bizim bu bölgeyle ilgili en büyük sorunumuz alt yapıdır. İnşallah yağmur suyu ve kanalizasyonla işe başlayacağız. İçme suyuyla devam edeceğiz. Biz size hizmet etmekten onur duyuyoruz, bu işi ibadet gibi görüyoruz. Hatay'ın hak ettiği hizmetleri hep birlikte yapacağız."

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise ilçe ve mahallelerde Hatay Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, Höyük Mahallesi'nde yapılacak köprünün temeli atıldı.

Erzin'de köprü temeli atıldı -

Savaş, geçtiğimiz aylarda Erzin ilçesinde sel sularından dolayı yıkılan Eski Adana yolu üzerindeki köprünün temelini düzenlenen törenle attı.

Erzin'deki ilk temel atma törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Savaş, yapılan çalışmaların Hatay'ın her noktasında devam edeceğini belirtti.

Köprünün Haziran ayında tamamlayacağını aktaran Savaş, 4 yıl içerisinde Hatay genelinde altyapı sorunlarının kökten çözülmesini amaçladıklarını kaydetti.

Başarılı öğrencilere tablet bilgisayar -

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılında ücretsiz olarak çeşitli branşlarda açtığı, Temel Eğitimde Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kurslarına katılan 150 öğrencinin tamamı başarı sağladığı bildirildi.

Savaş, öğrencileri tebrik ederek, "Sosyal belediyecilik gereği Büyükşehir Belediyesi Okuma Salonu bünyesinde açılan kurslarda dar gelirli ailelerin çocuklarının başarılarına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Başkan Savaş, kurslarda dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement