Hatay'da 200 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da 200 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Hatay'da akaryakıt kaçakçılığını önlemek için son 1 ayda yapılan uygulamalarda toplam 200 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

09.06.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da akaryakıt kaçakçılığını önlemek için son 1 ayda yapılan uygulamalarda toplam 200 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İç savaşın devam ettiği Suriye'den Hatay'a kaçak akaryakıt girişinin artması ve yurt genelinde ele geçirilen kaçak akaryakıtların çoğunluğunun Hatay'dan temin edildiği bilgisine ulaşılması üzerine Hatay Valiliği, kaçakçılığın önüne geçmek kentin 3 ayrı noktasında uygulama noktası oluşturdu.

DEPOLARDAKİ YAKITA DA BAKILIYOR

Belen, Topboğazı ve Hassa çıkışlarında oluşturulan uygulama noktasında İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentten çıkış yapan tüm TIR'ları ve otobüsleri durdurarak detaylı arama yapıyor. Maliye ekiplerinin de katıldığı aramalarda araçların depolarındaki yakıtlar da kontrol ediliyor. Depodaki yakıtın kaçak olmadığını belgelendiremeyen ve kaçak yakıt deposu olabileceğinden şüphelenilen araçlar jandarma tarafından daha önceden belirlenen alana çekiliyor. Burada araç detaylı bir aramadan geçirilirken, depodaki yakıt marker cihazıyla kontrol ediliyor. Kontrolde depodaki yakıtın kaçak olduğu ortaya çıkması durumunda yakıta el konulurken, sürücüye de cezai işlem uygulanıyor.

400 ARACA 350 BİN TL CEZA

10 Mayıs'ta 3 farklı noktada başlayan sıkı denetimlerde bugüne kadar ele geçirilen kaçak akaryakıt miktarının 200 bin litre olduğu belirtildi. Kaçak akaryakıtın ele geçirildiği 400 araca 350 bin TL para cezası kesildi. Denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız yapılması kaçakçılara ağır darbe vurdu. Denetimlerden önce Hatay'a günlük ortalama 6 bin TIR'ın giriş-çıkış yaptığı, denetimler sonrası bu sayının 10 kat düşerek ortalama 600'e gerilediği belirtildi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da 200 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement