Hatay'da Aracına Bomba Konulan ÖSO Komutanı: El Nusra'nın Hedefindeyim - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Aracına Bomba Konulan ÖSO Komutanı: El Nusra'nın Hedefindeyim

Hatay\'da Aracına Bomba Konulan ÖSO Komutanı: El Nusra\'nın Hedefindeyim

Reyhanlı'da otomobiline bomba konularak öldürülmek istenen ÖSO'nun Cephet-ül Hak komutanlarından Yusuf El Hasan, El Nusra'nın hedefinde olduğunu söyledi.

02.03.2015 16:17  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde otomobiline bomba konularak öldürülmek istenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından 40 yaşındaki Yusuf El Hasan, El Nusra'nın hedefinde olduğunu söyledi.

Reyhanlı İlçesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde dün saat 03.00 sıralarında devriye gezen polis, park halindeki Suriye plakalı otomobilin altında 2 paket gördü. Paketin bomba olma olasılığını göz önüne alan ekiplerin bilgi vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve bomba imha uzmanı ekibi sevk edildi. Yapılan incelemeler sonunda paketlerde bomba olduğu belirlenirken, robot yardımıyla etkisiz hale getirildi. Polis, aracı detaylı inceleme için emniyete götürürken, yapılan araştırmalar sonunda Suriye plakalı otomobilin ÖSO bünyesindeki Cephet-ül Hak'ın komutanlarından Yusuf El Hasan'a ait olduğunu belirledi.

3 BİN KİŞİNİN KOMUTANI

Asker kökenli olmadığını belirten Yusuf El Hasan, 2011'de Suriye'de başlayan direnişle ÖSO saflarına geçtiğini söyledi. Cephet-Ül Hak grubunda 3 bin kişiye komutanlık ettiğini belirten Hasan, "El Nusra grubu ile ters düştüm. Beni öldürmek istediler. El Nusra'nın hedefindeyim. Bunun üzerine Türkiye'ye geldim ve 3 aydır buradayım. Ancak grubumla bağımı koparmadım" diye konuştu.

El Nusra'nın kendisini öldürmek istediğini kaydeden Hasan, El Nusra ile görüşmelerin devam ettiğini, anlaşma sağlanması durumunda tekrar Suriye'ye geçerek grubuna katılacağını belirtti.



"HAYATIMI KURTARDILAR"

Türkiye'ye ailesiyle birlikte geldiğini belirten Hasan, olay gecesini ise şöyle anlattı:

"Devriye gezen polisler eğer bombaları fark etmeseydi, bugün hayatta olmayacaktım. İki bomba konulmuş, amaçları otomobilin hangi tarafından binersem beni havaya uçurmaktı. Çok şükür patlatılmadan fark edildi. Türkiye Cumhuriyet'i devletine ve polisine teşekkür ediyorum. Hayatımı kurtardılar."

BOMBA UZAKTAN KUMANDALI

Bombayı bırakanları tespit etmek amacıyla polisin yaptığı araştırmalar devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek detaylı incelemeye alınan otomobilde faillere ulaşabilmek için kanıt arayan polis, bombanın uzaktan kumandayla patlatılacak nitelikte ve yaklaşık 700 gram ağırlığında olduğunu belirledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Aracına Bomba Konulan ÖSO Komutanı: El Nusra'nın Hedefindeyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • vatandas: ne komutanı bee , bu düpe düz AT HIRSIZI :))))Suriyeli teröristlere ne zaman keseceğiz bu yardımlarıı ey hukumet ? ? ? Halkın açlıktan kıvrılıyor , huzursuzluk cümle alemi sarmış , Kadın cinayetleri hızla artıyor Neredesin Ey Cumhurbaskanımm Neredesın Ey Başbakanımmm :S :S BIRAK SURIYEYI , ÜLKENE BAK ÜLKENEEEEÜLKEN ELDEN GİDİYOOOOOO ( Çok acı bee vallahi billahi çok acıı ) :S :S :S 18 7 Yanıtla
  • Norwich : Helal OLSUN kahraman Turk polisine 13 4 Yanıtla
  • Ali: Defolup gidin ulan ülkemizden 7 9 Yanıtla
  • Ka akıl : Yazık gebermemiş 4 8 Yanıtla
  • mithattttt: ne komutanı bee , bu düpe düz AT HIRSIZI :))))Suriyeli teröristlere ne zaman keseceğiz bu yardımlarıı ey hukumet ? ? ? Halkın açlıktan kıvrılıyor , huzursuzluk cümle alemi sarmış , Kadın cinayetleri hızla artıyor Neredesin Ey Cumhurbaskanımm Neredesın Ey Başbakanımmm :S :S BIRAK SURIYEYI , ÜLKENE BAK ÜLKENEEEEÜLKEN ELDEN GİDİYOOOOOO ( Çok acı bee vallahi billahi çok acıı ) :S :S :S 3 9 Yanıtla
  • Mithat: ne komutanı bee , bu düpe düz AT HIRSIZI :))))Suriyeli teröristlere ne zaman keseceğiz bu yardımlarıı ey hukumet ? ? ? Halkın açlıktan kıvrılıyor , huzursuzluk cümle alemi sarmış , Kadın cinayetleri hızla artıyor Neredesin Ey Cumhurbaskanımm Neredesın Ey Başbakanımmm :S :S BIRAK SURIYEYI , ÜLKENE BAK ÜLKENEEEEÜLKEN ELDEN GİDİYOOOOOO ( Çok acı bee vallahi billahi çok acıı ) :S :S :S 3 8 Yanıtla
  • devrim: ULAN ADAM KITLIGIMI VARDI BUNU KOMUTAN YAPTILAR 6 2 Yanıtla
  • devrim: BU AYNI URFADAN GELEN O GOCEBE MIRTIBLAR VARYA ESEK HIRSIZI 2 5 Yanıtla
  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement