Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği

Hatay'ın İskenderun ilçesinde hayırsever iş adamı Ali Uysal tarafından annesi merhum Hanife Uysal adına yaptırılan 24 derslikli ortaokulun açılışı törenle yapıldı.

12.02.2016 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde hayırsever iş adamı Ali Uysal tarafından annesi merhum Hanife Uysal adına yaptırılan 24 derslikli ortaokulun açılışı törenle yapıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Çay Mahallesi Tayfur Sökmen Bulvarı'ndaki okulun açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Türkiye'nin hayırsever bir millet olduğunu ve eşsiz bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Bunun en güzel örneği herkesin kapılarını kapatıp, bahane ürettiği bir dönemde yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi hiçbir karşılık beklemeden misafir edebilen, onlara destek olabilen, onlarla ekmeğini, suyunu yolunu, sokağını ve mahallesini paylaşabilen bir milletiz. Sahip çıkamadığımız, eğitemediğimiz bir tane bile çocuk kalmamalıdır. Bu ister bizim evlatlarımız isterse de Suriye'den ülkemize gelen misafirlerimizin çocukları olsun. İlimizde de 400 bin Suriyeli var. Onların da çocukları dahil olmak üzere hiçbirini pas geçmek istemiyoruz. Hepsi bu okullardan, yuvalardan, sıralardan geçsin ülkesini milletini sevsin. Ancak o zaman ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlık olacaktır. Bizler de gönül rahatlığıyla bu ülkeyi, devleti ve milleti emanet etmenin huzurunu yaşayabiliriz."

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da İskenderun'a hükümetin ve hayırseverlerin vermiş olduğu destekle güzel eserler kazandırdıklarını aktardı. Karasayar, ilköğretimde derslik sorununun tamamına yakınını çözdüklerini, İskenderun Teknik Üniversitesi'ni de hükümetin ve hayırseverlerin desteğiyle dünyanın örnek üniversitesi haline getireceklerini kaydetti.

İş adamı hayırsever Ali Uysal ise Uysal Grup olarak 500'e yakın personelle inşaat sektörünün 7 alanında hizmet verdiklerini söyledi.

Çalışmalarını ayrıca sosyal sorumluluk projeleriyle de taçlandırdıklarını belirten Uysal, "Bu topraklarda kazandıklarımızın içerisinde yaşadığımız coğrafyanın insanlarının da hakkı olduğunu düşünüyor ve söz konusu kazancımızı paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bizleri imkansızlıklar içerinde yetiştiren topluma faydalı bireyler olarak kazandıran, dürüstlük, vatanseverlik ve yardımseverlik gibi güzellikleri bizlere aşılayan anne ve babamı minnetle anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 24 derslikli Hanife Uysal Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi.

Programa, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iş adamları ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement