Hatay'da Fetö Terör Örgütünün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Fetö Terör Örgütünün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor

Hatay\'da Fetö Terör Örgütünün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor

Hatay’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

07.08.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi. Düzenlenen mitinglere, darbe girişimi sırasında TBMM'ye bomba atılması sonucu ailesiyle birlikte yaralanan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da katıldı.

Dörtyol ilçesinde düzenlenen FETÖ terör örgütünü protesto mitinginde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "15 Temmuz gecesi Türk demokrasi tarihinde bir izdüşüm bir kara gün, acıların paylaşıldığı milli birlik ve beraberliğinin şaha kalktığı bir gün olarak kaldı. Peygamber ocağı diye tabir ettiğimiz TSK arasına adeta bir köstebek harekatıyla sinsi planları ile sinmiş, yuvalanmış, kümelenmiş Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup üniforma giymiş eşkıya sürüsü devletin yürüyen mekanizmasına kastetti. Cumhurbaşkanımızın şahsında onun canına kastederek Türkiye Cumhuriyeti devletinin yürüyüşünü büyümesini, gelişmesini akamete uğratmak, bir iç savaş başlatmak için darbe teşebbüsünde bulundular" dedi.

"Kulunun bir hesabı var ama esas hesap sahibi Allah'ın hesabını unuttular" diyen Milletvekili Türkoğlu, "Allah'a hamdolsun ki, hain FETÖ terör örgütünün hesap edemedikleri şey vardı. O da sizler bu büyük dualı millet, yedisinden yetmişine Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Türkmen'iyle ve bütün milletiyle 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın halka meydanlara inin çağrısıyla, kazanımlarına milli iradeye sahip çıkma adına her kesimden insanımız meydanlar koştu. Allah hepsinden razı olsun. Aynı şekilde diğer siyasi partilerimizden CHP ve MHP Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin bu darbe karşısında hükümetin ve milli iradenin yanındayım diyerek verdiği mesaj tüm toplumumuzu kenetlendirdi" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi tüm ülke halkının sokaklara inerek topyekun el birliği ve gönül birliği yaptığına değinen AK Parti Milletvekili Türkoğlu, "O tarihi gün her insanımızın anlatabileceği bir dizi hikayeler oluştu. Milletimizin şahsında bu hikayeler milli hikaye şeklini alarak tarihin altın sayfalarına girdi. Bu birlik ve dayanışma ruhu olduğu sürece Allah'ın izniyle bu milletin bileğini hiç kimse bükemez" dedi.

Batı dünyasına da seslenen Milletvekili Türkoğlu, bütün Batı dünyasının darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'nin verdiği demokrasi sınavında sessiz, duyarsız kaldıklarını, gerekli desteği veremediklerini, dost ve kardeş ülkelerin dışında ziyarette bulunan olmadığını belirterek, "Müttefikimiz Amerika izliyor seyrediyor, son darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütünün elebaşı Pensilvanya'da, Amerika'da hani biz dost ve müttefiktik ülkeydik. Ama seyirci kalıyorlar hiç yakışmıyor böyle dostluk ve müttefiklik olmaz, kınıyoruz" şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi TBMM'de yaşadıklarını anlatan Milletvekili Türkoğlu, "O gün Meclis Başkanının çağrısı üzerine milletin iradesine sahip çıkmak adına TBMM'ye gitmek için yanımda eşim ve kızım meclis bahçesine ulaştığımızda uçaklardan atılan ilk bombada şarapnel parçaları ile ben kolumdan kızım başından, eşime yine daha sonra helikopterlerden sıkılan kurşunlardan iki tanesi koluna isabet ederek yaralandı. FETÖ terör örgütü ile birlikte ülkemize ve insanlarımızın canına kasteden PKK, DAEŞ, IŞİD ne kadar terör örgütü varsa tamamını kınıyor ve lanetliyorum. Bunlardan zerre kadar korkmuyoruz çekinmiyoruz. Biz topyekun birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde bileğimizi bükecek hiçbir güç yoktur Allah'ın izniyle" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu konuşmasının sonunda 15 Temmuz günü nedeniyle yazdığı "Şehitler Tepesi" adlı şiiri okudu.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise yaptığı konuşmada, gerçek yüzlerini gizleyerek ve göstermeyerek devletin ve milletin kuyusunu kazanların vefasız insanlar olduğunu, kendilerine gösterilen iyi niyetlere karşın askerini, polisini, tankını, uçağını kullanarak millete saldırdıklarını belirtti. Topaca, "Biz bunları unutmayacağız, elbette cezasını çekeceklerdir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Allah bir daha bu millete 15 Temmuz'daki alçaklığı, hainliği, şerefsizliği yaşatmasın" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise Avrupa'nın darbeye karşı soğuk davranmasına anlam veremediğinin altını çizdi.

Protokol üyeleri, daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla halkı selamladı.

Erzin, Dörtyol, Payas, Belen ilçelerinde düzenlenen mitinglere Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, ilçe kaymakamları ve protokol üyeleri de katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'da Fetö Terör Örgütünün Darbe Girişimine Tepkiler Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement