Hatay'da Hekimlerin Gezi Davasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Hekimlerin Gezi Davasında Gerginlik

Hatay\'da Hekimlerin Gezi Davasında Gerginlik

Hatay'da Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri iddiasıyla haklarında 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla ceza davası açılan Hatay Tabip Odası yöneticisi 21 kişinin yargılaması gergin başladı.

14.10.2014 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri iddiasıyla haklarında 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla ceza davası açılan Hatay Tabip Odası yöneticisi 21 kişinin yargılaması gergin başladı. 2 yıla kadar hapsi istenen meslektaşlarına destek vermek için Hatay Adliyesi önüne gelen çevre illerin tabip odaları yöneticileri ile polisler arasında itiş kakış yaşandı. Çevik kuvvet polislerinin kalkan kullanarak uzaklaştırmaya çalıştığı hekimler, dağılmayarak adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

Sağlık Bakanlığı, Gezi Parkı eylemleri sırasında aktivistlere destek verdikleri gerekçesiyle dönemin Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Maktap ile yönetim kurulunda görev yapan hekimler hakkında şikayetçi oldu. Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu'ndaki 21 doktor için 'görevi kötüyü kullanmak' iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bugün hakim karşısına çıkan Selim Maktap ve arkadaşlarına Adana, Mersin, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'den gelen meslektaşları destek verdi.

Adliye önünde 'Hekimliğe dokunma' yazılı pankart açan doktorlar, duruşmaya girmeden önce adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik önlemleri alan polisler ile hekimler arasında 'basın açıklamasının okunacağı yer konusunda tartışma yaşandı. Polisler, kalkanlarıyla grubu bulundukları yerden uzaklaştırmak için hamle yaptı. Hekimler de polise direnince itiş kakış yaşandı. Israrını sürdüren hekimler, adliye önünden ayrılmadı. Adliye önünde bekleyişini sürdüren grup içindeki Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Özden Şener, polisin davranışına tepki gösterdi.

Özden Şener, "Bugün Hatay'dayız hep birlikte. Az önce bizi itip kakan memur arkadaşlar bir emir aldıklarını söylüyorlar. Biz böyle tuhaf, kanunsuz, hukuksuz emirler yüzünden zaten şu anda buradayız. İki hafta önce Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Tabip Odası aleyhine açtığı bir dava için Ankara'daydık, bugün de Hatay'dayız. Biz şu anda işinin başında hasta bakıyor, ya da ameliyat yapıyor olacaktık ancak açılan davalar yüzünden işimizi yapamıyoruz. Derdimiz belli, ülkede demokrasi yok. Hasta neredeyse ordayız, şu veya bu bahaneyle kimseyi ayırt edemeyiz. Bize az önce müdahale eden polis bile şimdi rahatsızlansa bakmak zorundayız" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup açılan davaya katılmak üzere polis eşliğinde adliyeye girdi. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Hekimlerin Gezi Davasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement