Hatay'da Kuvvetli Yağış Harbiye Şelalelerinde Heyelana Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Kuvvetli Yağış Harbiye Şelalelerinde Heyelana Neden Oldu

Hatay\'da Kuvvetli Yağış Harbiye Şelalelerinde Heyelana Neden Oldu

Hatay'ın en önemli mesire alanları arasında yer alan Defne'ye bağlı Harbiye'deki şelaleler, kuvvetli yağışın getirdiği sel sularına dayanamadı.

04.03.2015 09:24  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın en önemli mesire alanları arasında yer alan Defne ilçesine bağlı Harbiye'deki şelaleler, kuvvetli yağışın getirdiği sel sularına dayanamadı. Şelale bölgesinde oluşan heyelan nedeniyle bölgedeki birçok işyeri toprak altında kalırken, vatandaşların tek tesellisi can kaybının olmamasıydı.

Hatay'da günlerdir etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentin birçok noktasında yaşam durma noktasına gelirken, şehrin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan tarihi Harbiye şelalelerinde heyelan oluştu. Kuvvetli yağışla birlikte gelen sel suları Harbiye'deki birçok işyerini sular altında bırakırken, selde oluşan heyelan sonucu birçok noktada toprak kaymaları meydana geldi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Yaman'la birlikte turistik Harbiye bölgesini inceleyerek, oluşan zararın giderilmesi için bir an önce ekiplerin proje hazırlayacağını söyledi. Hatay'ın en önemli turistik mekanları arasında yer alan Harbiye'nin bu halinin yaşanan kuvvetli yağışlardan kaynaklandığını vurgulayan Vali Topaca şunları söyledi: "Hatay için marka değeri olan, yüzyıllardır insanların geldiği, dinlendiği, eğlendiği, yorgunluğunu attığı bir yer Harbiye. Bizim ve kentimiz için korunması gereken doğal bir yer. Tabi son yağışlarla, bu seneki artan yağışlarla birlikte ciddi bir tahribat, doğal yıpranma meydana gelmiş. Tabi burada işin iki boyutu var, biri Harbiye'yle ilgili olanı, diğeri ise bölgedeki işyerlerini tehdit eden heyelanla ilgili. Bunu bir bütün olarak ele almakla birlikte heyelanlı bölgeyi ayrı bir plan dahilinde çalışmayı planlıyoruz. Tabi şelale bölgesindeki düzenleme gerek tahkimat, gerekse peyzaj düzenlemesini ayrı bir başlık altında ele almayı düşünüyoruz. Teknik ekiplerimizi konu hakkında çalışacaklar. Tabi çok hızlı bir şekilde, önümüz yaz sezonu, burada işyerleri var, vatandaşlarımızın gezme ve dinlenme anlamında çok kullandığı bir alan, yaza kadar en azından belli eksiklerini giderme, çalışabilir, dinlenilebilir hale getirme. Tabi uzun dönemde ise suyla ilgili projeksiyonlarda 500 yıl öncesine kadar uzanan ölçüm yapılarak aslında karar veriliyor. Bu boyutuyla çok kısa sürede hayata geçirilebilecek bir proje değil."

"HEYELANDA CAN KAYBI OLMAMASI TEK SEVİNÇ KAYNAĞIMIZ"

Bölgede oluşan heyelanda can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu vurgulayan Vali Topaca, bölgede önlem alınmazsa üzücü hadiselerin de olabileceğine değinerek, "Can kaybı yok Allah'a şükür, tabi orada işyeri olan vatandaşlarımızın kısmi kayıpları olmuş ama öyle vatandaşımızı, bizi çok üzecek uykuları kaçıracak bir kayıp yok. Ama tedbir alınmadığı takdirde bundan sonra o tür kayıplarla da karşılaşabiliriz, onun için bu çalışmayı başlattık" şeklinde konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Kuvvetli Yağış Harbiye Şelalelerinde Heyelana Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement