Hatay'da Sağanak Yağış - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Sağanak Yağış

Hatay\'da Sağanak Yağış

Sağanak yağış Hatay'ın Arsuz ilçesinde de etkili oldu.

06.01.2015 11:17  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsuz'da HEYELAN OLDU, EVLER BOŞALTIDI

Sağanak yağış Hatay'ın Arsuz İlçesi'nde de etkili oldu. Dün başlayan ve bugün devam eden yağışla birlikte Avcılarsuyu Deresi'nin taşması sonucu Höyük, Avcılarsuyu ile Arpagedik Mahallesi'nde su baskınları görülürken, kıyıdaki bir balıkçı teknesi battı, bazı tekneler de hasar gördü. Haymaseki Mahallesi'nde şiddetli yağmur heyelana neden oldu. Heyelan nedeniyle bazı evlerin boşaltıldığı bildirildi.

Su baskınlarının görüldüğü mahallelerde incelemelerde bulunan Arsuz Belediye Başkanı CHP'li Nazım Culha, yağmurun başladığı andan itibaren taşma olasılığı bulunan dere yataklarında çalışmalara başladıklarını ve bir de kriz masası oluşturduklarını söyledi. Yağmurun devam etmesi nedeniyle ekiplerin çalışmalarını güçlükle yürüttüğünü kaydeden Culha, şöyle dedi:

"Yağışların en az hasarla atlatılması için ekipler çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, yoğun olarak yağan ve devam eden yağmurlar sonucu meydana gelen su taşkınları nedeniyle ilçede Afet Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca kriz merkezi oluşturuldu. Bu arada Höyük Köprüsü geçen sel de zarar görmüştü çöktü kullanılamaz durumda. Can kaybının yaşanmaması ise sevindirici." - Oldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Sağanak Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement