Hatay'da Sağanak Yağış Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Sağanak Yağış Haberine Ek

Hatay\'da Sağanak Yağış Haberine Ek

Arsuz İlçesi'nin Haymaseki Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelanın ardından boşaltılan evlerden 6'sı yıkıldı.

07.01.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsuz İlçesi'nin Haymaseki Mahallesi'nde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelanın ardından boşaltılan evlerden 6'sı yıkıldı. Yetkililerin riskli görüp boşaltma kararı almasından dolayı olası can kaybı yaşanmadı. Okulların da tatil edildiği ilçede yağmur sularında mahsur kalan vatandaşlar AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Arsuz Köprü'nün yanındaki tahkimat duvarı da yağmur sularına dayanamayıp yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla birlikte bir bankanın ATM'si dereye düştü. ATM, iş makinası yardımıyla dereden çıkarılırken, diğer ATM'lerin de düşmemesi için önlem alındı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'Li Lütfü Savaş ise ilçeye gelerek Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal'la birlikte incelemelerde bulundu. Savaş daha sonra Arsuz Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masası toplantısına katılarak alınan önlemler hakkında bilgi aldı.

'MADDİ HASAR ÇOK FAZLA'

Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, meteorolojiden yağışların perşembe gününe kadar devam edeceği bilgisini aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"İki gündür devam eden aşırı yağışlar sonucu Soğanlı Köprüsü ile Arsuz Köprüsü'nün tahkimat duvarları çöktü. Hacıahmetli, Avcılarsuyu, Höyük Deresi'nden gelen su birikintilerinin birleştiği Arsuz Çayı'nda yırtılmalar var. Bu yırtılmaların onarılması için tahkimat çalışmaları yapıyoruz. Buraların taşması halinde Arpaçiftlik ve Gözcüler Mahallesi sular altında kalabilir. Bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Halkımızın zarar görmemesi için çalışmalar yapıyoruz. İkinci selden sonra DSİ'nin bölgede bir çalışması oldu. Ama bu çalışma maalesef yeterli değil. Geçmişten gelen sıkıntılar çok büyük. Yaşadığımız bu sel felaketleri bu sıkıntıları ciddi oranda gözler önüne serdi. Büyükşehir belediyesi ve DSİ'nin ilçede ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Şu anda sadece can kaybının olmamasına seviniyoruz. Ama maddi hasarımız çok fazla. Kritik çalışmalar yapıyoruz. Kriz merkezi olarak gerekli tüm önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz."

===========================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Sağanak Yağış Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement