Hatay'da Sel Felaketi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Sel Felaketi

Hatay’ın Arsuz ilçesinde 2 günden bu yana etkili olan şiddetli yağmur sele dönüştü.

06.01.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 2 günden bu yana etkili olan şiddetli yağmur sele dönüştü. Ev ve iş yerlerini su bastı, köprüler yıkıldı.

Arsuz ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağmur bazı mahalleleri sular altında bıraktı. Yağışın sele dönüşmesi ile birlikte ilçedeki köprüler yıkıldı, bazı mahallelere ulaşım sağlanamadı.

İlçede Afet Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca kriz merkezi oluşturulurken evlerinde mahsur kaldığı belirlenen birçok vatandaş AFAD ekpilerince kurtarıldı. Teknelerin alabora olduğu sel felaketinde Hatay Valiliği tarafından Arsuz ilçesinde okulların 2 gün süreyle resmi tatil edildiği açıklandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası da sular altında kalırken kendisini kurtarmak isteyen ziraat mühendisi Mehmet Ali Gökalp, elektrik çarpması sonucu yaralanarak ambulans ile İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Son 3 ay içerisinde ilçede 3. sel felaketinin yaşandığını açıklayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Höyük, Arpa Gedik, Avcılar Suyu, Arpa Çiftlik, Gözcüler, Üç Güllük, Konacık ve Haymaseki mahallelerinin sular altında kaldığını söyledi. Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Culha, bu duruma karşı önceden tedbirli ve hazırlık olduklarını can sağlığı odaklı çalıştıklarını kaydetti.

Yaklaşık 10 - 15 civarında teknenin alabora olduğunu söyleyen vatandaşlar ise "Zeytinlikler, tarlalarımız, bağ ve bahçelerimiz evlerimiz ile birlikte sular altında kaldı. Perişan durumdayız" dediler.

Öte yandan, evlerinde mahsur kalıp AFAD tarafından kurtarılan vatandaşlar da akrabalarının evlerine yerleştirildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Sel Felaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement