Sağanak Yağış Hatay'ı Vurdu - Son Dakika
Güncel

Sağanak Yağış Hatay'ı Vurdu

Sağanak Yağış Hatay\'ı Vurdu

Meteorolojinin önceden uyarı yaptığı Hatay'da, yaklaşık 4 saat süren sağanak yağış sele döndü.

17.10.2014 16:08  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsuz İlçesi'nde çıkan hortum sırasında düşen 1 kişi kolunu kırdı, Altınözü İlçesi'nde 5 toprak ev yıkıldı, camide mahsur kalan 15 kişiyi ise itfaiye ekipleri kurtardı.

Saat 11.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli sağanak yağış Hatay'da yaşamı felç etti. İl merkezinde sel suları, tek katlı evleri ve işyerlerini basarken onlarca araç yolda mahsur kaldı. Bazı caddeler gölü andırırken Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya ile Defne Belediyesi İtfaiye ekipleri su baskını ihbarlarına yetişmekte güçlük çekti.

4 saat süren şiddetli sağanak yağış Hatay il merkezinin yanı sırada Hassa, Kırıkhan, Altınözü, Arsuz ve Kumlu İlçeleri'nde de etkili oldu. Bu ilçelerde ve köylerde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa Mahallesi'nde de ise şiddetli yağış nedeniyle 5 toprak ev yıkıldı. Onlarca küçükbaş hayvan ise telef oldu. Arsuz İlçesi'nde ise gölü andıran sel suyu yüzlerce evi bastı, araçlar yolda kaldı. Höyük Mahallesi camiinde namaz kılan 15 kişi yağmur nedeniyle Höyük deresinin taşması sonucu mahsur kaldı. İhbar üzerine İskenderun Belediyesi itfaiye ekipleri camiye gelerek imamla birlikte mahsur kalan vatandaşlar tek tek kurtardı. Ayrıca, caminin karşı yakasındaki Höyük İlk Okulu'nda mahsur kalan öğrenciler ise aileleri tarafından traktörlerle alınıp evlerine götürüldü.

ARSUZ'DA HORTUM

Arsuz İlçesi'nde denizde patlayan hortum da Konacık Mevkii'nde etkili oldu. Bölgedeki bazı evlerin çatısını uçuran hortum sırasında düşen ve henüz ismi belirlenemeyen bir kişinin de kolunun kırıldığı öğrenildi. 5 dakika etkili olan hortum sırasında ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.

Meteoroloji verilerine göre, Hatay il merkezine metrekareye 79.5 kilogram yağış düştü. Yağışın gece de etkili olması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağanak Yağış Hatay'ı Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement