Hatay'da Suriyeli Kadınlar Piknikte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Suriyeli Kadınlar Piknikte Buluştu

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneğince hazırlanan "Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi" kapsamında, Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde kalan 90 kadın piknikte buluştu.

08.05.2016 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneğince hazırlanan "Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi" kapsamında, Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde kalan 90 kadın piknikte buluştu.

Barınma merkezinden otobüslerle alınan ve Altınözü ilçesindeki piknik alanına getirilen Suriyeli kadınlara, burada yemek ikram edildi.

Müzik eşliğinde eğlenme fırsatı bulan Suriyeli kadınlar güzel bir gün geçirdi.

Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Başkanı Ümit Mutlu Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kurulduğu 2014'den bugüne sürekli insanların sağlığı ve sosyal entegrasyonu için çalışma yürüttüklerini belirtti.

İnsanların sadece bedenen değil, ruhen ve sosyal anlamda daha sağlıklı olmasını istediklerini dile getiren Tiryaki, şunları söyledi:

"9 Kasım 2015 tarihinde başlayan Tekel Çadırkent Kampı Sağlık ve Sosyal Entegrasyon Projesi kapsamında farklı etkinliklerimiz oldu. Bugün de projemizin son ayağında Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde misafir edilen 90 kişiyle birlikte yemek yedik, eğlendik ve güldük. Onların bizlerle kaynaşmasını sağlamaya çalıştık. Onların bizlerle birlikte daha güzel ve nezih bir ortamda yaşamasını umut ediyoruz. Biz artık onları kucaklıyoruz. Onlar da bunu biliyor ve farkındalar. Güzel ortamlarda daha iyi şeyleri birlikte paylaşmak arzusundayız. Dernek olarak yaptığımız çalışmalarda hep bunu göz önünde bulunduruyoruz."

Piknikte kadınlar, ahşap tepsi boyama etkinliği de gerçekleştirdi.

Etkinliğe Hatay Halk Sağlığı Gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı Özlem Çelenk, Altınözü Tekel Geçici Barınma Merkezi Müdürü Ercüment Ülkümen, proje eğitmeni Necla Sürmelioğlu ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Suriyeli Kadınlar Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement