Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Açılışa gelenlerden görüntüler Hatay Valisi Ercan Topaca'nın konuşması Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın konuşması Kurdele kesimi Sınıflardan görüntü Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" açıldı Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: "(Suriyeli mülteciler) Onlara yabancı bir memlekette yaşadıklarını hissettirmemeye gayret ettik. Bu topraklarda 200 bine yakın çocuğumuz doğdu, elimizden geldiği kadar kamplarımızda, şehirlerimizde kendilerine yardımcı olmaya devam ettik" Hatay Valisi Topaca: "Hatay'da 360 bin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencimiz var. Üniversiteleri de kattığımızda yaklaşık 450 bin öğrenci oluyor.

26.04.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Açılışa gelenlerden görüntüler

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın konuşması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın konuşması

Kurdele kesimi

Sınıflardan görüntü Hatay'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" açıldı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

"(Suriyeli mülteciler) Onlara yabancı bir memlekette yaşadıklarını hissettirmemeye gayret ettik. Bu topraklarda 200 bine yakın çocuğumuz doğdu, elimizden geldiği kadar kamplarımızda, şehirlerimizde kendilerine yardımcı olmaya devam ettik"

Hatay Valisi Topaca:

"Hatay'da 360 bin anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencimiz var. Üniversiteleri de kattığımızda yaklaşık 450 bin öğrenci oluyor. Bu rakama Suriye'den gelen misafirlerimizi de ekleyince yaklaşık 550 bin öğrenci oluyor"

Suriyeli çocukların yarım kalan eğitimlerini sürdürebilmeleri için Hatay'da kurulan "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi", törenle açıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, törende yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın bin 870 gündür sürdüğünü hatırlattı.

Türkiye'de 3 milyon Suriyeli'ye ensar olduklarını ifade eden Kınık, şunları söyledi:

"Onlara yabancı bir memlekette yaşadıklarını hissettirmemeye gayret ettik. Bu topraklarda 200 bine yakın çocuğumuz doğdu, elimizden geldiği kadar kamplarımızda, şehirlerimizde kendilerine yardımcı olmaya devam ettik. Türk Kızılayı, özellikle uluslararası insani yardımın Suriye içerisine gönderilen lojistiği noktasında en önemli çözüm ortağı oldu. Bunlara devam ediyoruz. Suriye içerisinde yardıma muhtaç olan, evlerinden barklarından edilen yaklaşık 7 milyon insan ve ülkelerini terk etmiş yaklaşık 6 milyon insan, 6 yıldır bu yardımlarla ayakta durdu."

Kınık, açılan merkezin, yapılan en önemli yardımlardan biri olduğunu, bölgeye ikinci bir geçici eğitim merkezinin de kazandırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı.

Hatay'da 550 bin öğrenci

Hatay Valisi Ercan Topaca da bir toplum için en önemli hizmetin eğitim olduğunu belirtti. Bir milletin eğitim hizmetinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesiyle o devletin sırtının yere gelmeyeceğini dile getiren Topaca, şöyle konuştu:

"Bizim devletimiz de buradan hareketle gerek kendi çocuklarımıza gerekse bizim ülkemize son dönemde Suriye'den gelen veya başka ülkelerden gelen misafir çocuklarımıza da aynı eğitimi vermek istiyoruz çünkü ülkemizin ve milletimizin geleceği bu çocuklara sahip çıkabilmemize bağlıdır. Hatay'da 360 bin, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencimiz var. Üniversiteleri de kattığımızda yaklaşık 450 bin öğrenci oluyor. Bu rakama Suriye'den gelen misafirlerimizi de ekleyince yaklaşık 550 bin öğrenci oluyor. Bu 550 bin rakamı, belki de dünyadaki birçok ülkenin nüfusuna eşittir. Allah'ın izniyle bu çocukları en iyi şekilde yetiştiriyoruz."

Hatay'da yaklaşık 100 bin Suriyeli çocuk bulunduğuna işaret eden Topaca, 53 bin çocuğu okula başlattıklarını, yapılacak yeni okullarla da tüm Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini düzenli sürdürebileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ana sınıfı ve 6 dersliği olan merkez açıldı.

Merkezi gezen katılımcılar, Suriyeli öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Hatay\'da "Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da 'Türk Kızılayı Geçici Eğitim Merkezi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Kasten Yaralama ve Yağma Şüphelisi Tutuklandı
    18:38 İskenderun'da Kasten Yaralama ve Yağma Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.


Advertisement