Hatay'da Uyuşturucu Hap Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Uyuşturucu Hap Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Operasyondan detaylar Uyuşturucu hapların bulunması Vali Topaca'nın açıklamaları Hatay'da uyuşturucu hap operasyonu Tır dorsesinde Hatay üzerinden Körfez Arap ülkelerine gönderilecek toplam 3 milyon 84 bin uyuşturucu hap ele geçirildi Gözaltına alınan 6 zanlıdan 2'si tutuklandı Vali Topaca: "Bunların nasıl yakalandığını tahmin edemezsiniz.

01.06.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Operasyondan detaylar

Uyuşturucu hapların bulunması

Vali Topaca'nın açıklamaları Hatay'da uyuşturucu hap operasyonu

Tır dorsesinde Hatay üzerinden Körfez Arap ülkelerine gönderilecek toplam 3 milyon 84 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

Gözaltına alınan 6 zanlıdan 2'si tutuklandı

Vali Topaca:

"Bunların nasıl yakalandığını tahmin edemezsiniz. Her türlü hileyi, gizleme tekniklerini kullanarak bu ticareti yapmak istiyorlar"

Hatay'da düzenlenen iki operasyonda, tır dorsesinde Körfez Arap ülkelerine gönderilmek istenen toplam 3 milyon 84 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu maddenin sokakta satışı ve uluslararası kaçakçılığına yönelik Hatay'da planlı iki operasyon yapıldı.

Hatay üzerinden yüklü miktarda uyuşturucunun Körfez Arap ülkelerine gönderileceği bilgisi alınması üzerine yürütülen soruşturma kapsamında 18 Mayıs'ta yapılan operasyonda, bir tır dorsesine yüklü ihraç malları arasına zulalanmış halde 281 kilogram toplam 1 milyon 686 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ekipler tarafından 21 Mayıs'ta düzenlenen ikinci operasyonda da ihraç malları arasına zulalanmış 233 kilogram 1 milyon 398 bin uyuşturucu hap bulundu.

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 6 zanlıdan 2'si, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Bu insani bir mücadeledir"

Vali Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde yaptığı açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Uyuşturucunun çağın önemli bir sıkıntısı olduğunu belirten Topaca, gençleri zehirleyen, onların normal şekilde hayatını devam ettirmesine mani olan uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aynı şekilde devam edeceğini kaydetti.

Ele geçirilen uyuşturucuların Türkiye'den transit olarak Körfez ülkelerine doğru götürülmeye çalışıldığını vurgulayan Topaca, "Bunların nasıl yakalandığını tahmin edemezsiniz. Her türlü hileyi, gizleme tekniklerini kullanarak bu ticareti yapmak istiyorlar. Yakalanan captagon hapların önemli kısmı bir makinenin içindeki borular içerisine ikinci bir boru yerleştirilerek gizlenmiş. Narkotik köpekleri de koku alamadı ama bir ihbar vardı. Bunun sürücüsü de uyuşturucu olabileceği yönünde görüş bildirince çalışma yoğunlaştırıldı. Makine söküldü, ikinci borunun içinde haplar bulundu. Bu mücadele kolay olmuyor. Kararlılıkla bu mücadeleyi yürütüyoruz. Operasyonlara katılanlara insanlık adına teşekkür ediyorum. Başarılarından dolayı onları kutluyorum. Bu insani bir mücadeledir." diye konuştu.

Kentte taşımacılık faaliyetlerinde çalışan sürücülere de teşekkür eden Topaca, son dönemde uyuşturucuların yakalanmasında onların desteği ve şüphesinin önemli olduğunu bildirdi.

Gençlere de tavsiyede bulunan Topaca, bu tür maddelerden uzak durmalarını istedi.

Hatay\'da Uyuşturucu Hap Operasyonu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Uyuşturucu Hap Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement